Gå til sidens hovedinnhold

Endelig Røros Folk Festival

Etter to utsatte festivaler kan det endelig bli folkefest i Bergstaden igjen. Årets Røros Folk Festival blir holdt den 29.-31 oktober, og er den 6. festivalen. Det blir ikke like mange musikere og grupper, men det blir fortsatt like mange programposter, og ligger an til et par stemningsfulle kvelder i Bergstaden.

På årets program skal det blant annet være en danseforestilling, EKKO med Gunhild Nyaas og to andre dansere. Forestillingen skal være på Rørosmuseet, og gi en ny og rørende opplevelse som passer bra til ungdom og voksne.

Småfolk

I år skal det også være en barneforestilling, fremvist av Jens Linell. I forestillingen “Tamburinen”, skal Linell ta med barna gjennom en rytmisk opplevelse.

- Han er en fantastisk trommis og perfeksjonist, og spesielt bra på tamburin, forteller Olav L. Mjelva som er daglig leder for Røros Folk Festival.

Felekurs

Røros Folk Festival tilbyr også et instrument kurs på årets festival. Lasse Sörlin fra Jämtland skal ha et kurs på Kaffestuggu der alle som spiller et instrument, og har lyst til å lære noen låter fra Jämtland kan komme.

Selv om det ikke er like mange musikanter og grupper står det fortsatt mye på programmet den siste oktober helgen, blant annet samisk musikk i Sangerhuset.

Kommentarer til denne saken