Det er siste året til regissør Catrine Telles og det er signalisert en del endringer også til sommeren. Først og fremst gjelder det nye fjes på scenen.

Hans Petter Nilsen fra Trøndelag Teater debuterer i Elden som Bergmann. Vi er svært glade for at han tar på denne oppgaven. Han har et stort repertoar innen komedie og musikal til samtidsdramatikk og klassikere.

Peder Ulven er nyutdannet fra Westerdals når han starter prøvene til sommeren. I tillegg til en bachelor i skuespill har han også en bachelorgrad i coaching og idrettspyskologi,. Han har også vært på landslaget i turn. Ulven skal inneha rollen som Kalle.

Silje Lundblad fortsetter i rollen som Maren, det samme gjør Snorre Ryen Tøndel som Niklas. Erik Wenberg Jacobsen skal også i 2020 inneha rollen som general de la Barre.

Elden er Norges nest største friluftsteater med over 12 000 publikummere. Det er et stort profesjonelt kunstnerisk team i tillegg til den store dugnadsinnsatsen fra over 300 frivillige. I 2019 var det rekord med antall påmeldinger til scenen. Det viser at det er et godt teatermiljø på Røros og at stykket også rekrutterer barn og unge fra hele landet. Elden skal bidra til at kompetanse innen teater utvikles på Røros.

De største endringene for aktørene på scenen blir de kvinnelige rolleskikkelsene Ellen og Kristine. I 2019 spilte Tiril Sophie Randen Ramberg rollen som Kristine og Oda Smit Ødegaard hadde rollen som Ellen. Regissør Telle ønsket å gi de talentfulle unge skuespillerne nye utfordringer- det tok de på strak arm og bytter derfor roller! Trym Winjevoll fra Gjøvik skal debutere i rollen som Håkan Modig.

Elden-veteranen Jo Bjørner Haugom fortsetter i rollen på Pär Åke, det samme gjør Mads Tamnes i rollen som general Armfeldt. Unni Ryen skal spille Enkefru Hiort i 2020 og Alicia Raaen fortsetter som Rakel.

Påmelding til Elden 2020 for alle frivillige skjer i desember måned. Det skal arrangeres en audition for rollen som Mentzonius eller jul.