I går møtte hun rørosingene. I dag skal Erna Solberg til Nord-Østerdalen.

MATMØTE: Marit Evanger fra Rørosmat forteller statsminister Erna Solberg om det store næringslivsmiljøet som er samlet i Havsjøveien.

MATMØTE: Marit Evanger fra Rørosmat forteller statsminister Erna Solberg om det store næringslivsmiljøet som er samlet i Havsjøveien. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Se flere bilder fra statsministerbesøket, og bli med videre på gardsbesøk i Tynset og Frankmotunet i Grimsbu.

DEL

I dag våkner statsminister Erna Solberg (H) til den berømte frokosten på Ertzscheidergården. Etter å ha sett og hørt på lokalt næringsliv i Havsjøveien i går kveld, dro statsministeren med følge for å møte lokale Høyre-folk på Ertzscheidergården. Solberg holdt tale der hun poengterte hva som er de fire viktigste valgkampsakene for Høyre i 2017.

LES OGSÅ: Bød statsminister Erna Solberg på smaken av Røros mandag kveld 

Hun innledet med å understreke at det viktigste Høyre i regjering kan gjøre i denne valgkampen. er ikke å fordype seg i alle enkeltdetaljene:

- Vi har lange lister og mange gode historier som forteller hvorfor vi gjør de ulike tingene. Men, det viktige er faktisk å formidle de store utfordringene for Norge. Hva som er de store utfordringene, og hvorfor det å stemme Høyre er riktig og hvorfor Høyre har de beste løsningene på utfordringene, sa Erna Solberg.

Hun snakket videre blant annet om hvor viktig det er å ta Norge trygt gjennom omstillingen for å bevare veldferdssamfunnet også etter oljen, om politireform og om hvor viktig det er å sikre barn og unge gode oppvekstvilkår og trygg og god skolegang.

Etter talen spiste statsministeren middag med et 20-tall høyrefolk fra regionen, før kanefart i Bergstaden var siste post på det offisielle programmet.

Tirsdag går ferden til Nord-Østerdalen. Der møter hun den unge bonden Martin Ruud Rehder, som fyller 24 år denne uken og gleder seg til å vise fram den nykjøpte garden sin.

Tynsetordfører Merete Myhre Moen varslet mandag at hun vil gi Solberg klar ulvebeskjed om ulvesaken, dersom hun får anledningen.

LES OGSÅ:  Ung Tynset-bonde får besøk av statsministeren

LEDER: Ikke vis fram bare glansbilder 

Etter besøket på Tynset, reiser statsministerfølget videre til Frankmotunet i Folldal. Frankmotunet hører til Tyrilistiftelsen, som er en ideell organisasjon som tilbyr behandling og oppfølging av personer fra 18 år og oppover med alvorlig rusavhengighet.

I fjor er det 25 år sia de etablerte seg med en avdeling i Grimsbu.

Statstministeren skal selv ha ytret spesielt ønske om å stifte nærmere bekjentskap med Frankmotunet, som har svært gode resultater å vise til.

Kanefart og overnatting på Røros

Etter Folldal reiser statsministeren med følge til Oppdal, der hun igjen møter representanter fra Høyre i Sør-Trøndelag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken