Estland kan bli rødt denne uka, Polen går mot gult

FHI anbefaler at Estland blir rødt, Polen, Island og Liechtenstein blir gule, og foreslår også endringer i svenske, danske og finske regioner denne uka. Regjeringen vil ta en endelig beslutning i løpet av uken. Alle endringer vil gjelde fra midnatt, natt til lørdag 19. september.

DEL

I anbefalingen som er sendt regjeringen anbefaler FHI å fjerne innreisekarantenen for Polen. Polen har hatt synkende smittetall, og per 14. september lå denne på 19,2 smittetilfeller per 100 000 innbyggere (insidens) de siste 2 ukene, og en andel av positive tilfeller på 3,1 %. Det er likevel viktig å følge spesielt med både på situasjonen i Polen og antall importerte tilfeller fra Polen til Norge i dagene fremover, blant annet på grunn av mye reiseaktivitet mellom Polen og Norge.

Dette opplyser FHI på sine hjemmesider.

FHI anbefaler også å fjerne innreisekarantenen for Island, hvor insidensen ligger på 15,8 (inkludert resultater fra innreisescreening) og Liechtenstein, hvor insidensen ligger på 7,8.

Regioner i Sverige, Danmark og Finland

Det har ellers vært en betydelig nedgang i smittetallene i to svenske regioner, og FHI anbefaler å fjerne innreisekarantene (insidens-tall i parentes) for Kalmar (6,9) og Blekinge (4,4).

I Danmark anbefaler FHI å innføre innreisekarantene for region Sjælland (41,1) og Nordjylland (41,2), som vil kunne føre til at hele Danmark blir rødt.

For Finland anbefaler FHI å fjerne innreisekarantene for regionen Kajanaland (Kainuu) (12,5), men å innføre innreisekarantene for regionen Sør-Savonia (Etelä-Savo) (30,4).

På svt.se sin oversikt over smittetilfeller i Sverige ligger Jämtland Härjedalen onsdag på 22,9 og Dalarna 53,8.

Artikkeltags