Gå til sidens hovedinnhold

Et par nye feil om «feil» hus

I onsdagens avis påpekte Ole Jørgen Kjellmark et par feil om gamle hus som ble revet. Nå peker Odd Idar Haugen på et par feil fra Kjellmark.

Historien engasjerer! I saksutredninga til bygging av nytt folkebibliotek ved Nilsenhjørnet ble det hevdet at Grønngården ble revet og satt opp igjen ved Lorentz Lossius gate. Det fikk Ole Jørgen Kjellmark til å reagere - huset var han med og rev, og det ble kjørt til Kvitsanda og brent. Han kom også med opplysninger om en port inn til gården fra Kjerkgata og om at Grønngården ble revet for å gi plass til et slakteri.

Ikke fra Kjerkgata

Odd Idar Haugen har 32 års fartstid som ansatt i Røros samvirkelag, og startet som sommervikar i 1967.

– Det har aldri vært noen port inn fra Kjerkgata. Porten ser man såvidt på svart/kvittbildet fra 1964 - den går ut i Peder Hiort gata. Der har jeg sjøl rygget inn mange ganger med etter datidens forhold en stor lastebil. Hver gang jeg kjørte inn og ut av porten tenkte jeg på den tragiske ulykken der en toåring ble påkjørt og omkom. Det var uoversiktlig og farlig, og det var rart det ikke skjedde flere ulykker der, sier Haugen.

Han mener også at Kjellmark tar feil når han sier at det ble bygd et større slakteri i gården.

– Det har aldri vært slakteri der, men et pølsemakeri. Det huset står den dag i dag, og der jobbet det tre meget dyktige pølsemakere. I den bakre delen var det bakeri, forteller Haugen.

Kommentarer til denne saken