Gå til sidens hovedinnhold

Et tilbakeblikk på Vintervukku i Os

Artikkelen er over 2 år gammel
Innsendt

Osingene har lagt bak seg et svært variert arrangement over åtte dager, med blant annet fotballturnering, åpningskonsert og krokveld, foredrag, UKM kulturmønstring, idéverksted, tradisjonskost med buffét, kirkekonsert med orgel og kor, hyggekveld, kunsthåndverk på Bifrost, markering av kvinnedagen 8. Mars, og korkonsert i Os samfunnshus.

Os Bygdekvinnelag disket opp med tradisjonskost i Fensal, Os samfunnshus. Et svært populært arrangement både blant bygdefolket og tilreisende. Langbordet bugnet av varme og kalde retter som rømmegrøt, fisk, hakk, spekemat, skjørost og rømme, mølske, trollkrem, tjokkmjølksfromasj, byggrynskrem, hembåkkå flatbrød, hembrygd øl, kaffe og kaker.

-Tradisjonskost er tydeligvis populært og trakk tilreisende fra flere kommuner i Fjellregionen.

- All maten som blir servert her, med unntak av skjørosten, er laget av våre medlemmer, kunne fornøyde representanter fra Bygdekvinnelaget opplyse.

En imponerende utstilling av innsamlede, gamle mugger og kanner i alle varianter fremkalte nostalgi. Det var nok mange som kunne fremkalle minner fra tidligere generasjoner.

Os Bygdekvinnelag stod også for utlodning av mange flotte husflidsprodukter fra Vevstua. Blant gevinstene var tova tøfler, løpere, votter, sokker, sitteunderlag, grytekluter og vevd matte. Hjemmebakt flatbrød, kransekake, et par bøker om matlaging og gavekort på blomster, stod også på gevinstlista.

I lokalene til Bifrost sørget elever fra Os Kulturskole for en liten konsert på torsdag. Musikk- og sanglærer Gro Kjelleberg Solli, laget sammen med 10 entusiastiske jenter, en fin stemning med sang, sangleker og pianomusikk. Her sto blant annet ”Grevling i taket” og ”Kanskje kommer kongen” på underholdningslista. Helt tydelig at sang og musikk skaper samhold og glede!

Kommentarer til denne saken