Et transporteventyr på Alvdal

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ALVDAL: Lørdag klarte Else Marie og Inge Espeland som har bygget opp transportbedriften Espeland Transport å samle om lag halvparten av trailerne og sjåførene til feiring av bedriftens 25-årsjubileum.

Aldri har om lag 30 trailere samtidig kjørt ut fra Paureng i Alvdal. Da ble det en stor karavane som kjørte sakte til den store parkeringsplassen ved Taverna gjennomført.

Etter defileringen ble hengerne parkert der og bilene ble kjørt tilbake til Paureng. Der ventet det grilling og sosialt samvær, etter at bilene igjen ble oppstillet til fotografering.

Da Arbeidets Rett møtte gründeren sjøl, Inge Espeland, etter at han hadde kjørt i bresjen fra Paureng og til Tavernaen i sakte fart,  måtte han innrømme at klumpen satt i halsen. Da først fikk han se halvparten av det han har bygget opp med to tomme hender. Totalt ruller 58 trailere ute på vegene i dag.

- Den første nye bilen kjøpte jeg i 1992. Den fikk registreringsnummeret HF 17 500. Etter det har jeg kjøpt 35 nye trailere fra Scania, sier Inge som fremhever hele sitt mannskap bak suksessen i en meget konkurranseutsatt bransje.

- Uten flinke arbeidsfolk har ikke dette gått, sier han.

Arbeidets Rett kommer med stor repotasje i onsdagens avisutgave.