- Et venterom med plussgrader er et minimum av hva vi forlanger av tilbud ute i distriktene

Ordfører Myhre Moen krever et varmt venterom.

Ordfører Myhre Moen krever et varmt venterom.

DEL

Ordfører på Tynset, Merete Myhre Moen, meddeler i et brev til BaneNor at hun gjennom media har blitt oppmerksom på at leieavtalen på venterommet ved Tynset stasjon har gått ut, og at BaneNor vurderer å stenge venterommet og eventuelt erstatte venterommet med å bygge et leskur.

Ekstremt kalde

- Jeg vil minne om at vintermånedene på Tynset kan være ekstremt kalde, og at det er svært uheldig om man risikerer å måtte stå ute å vente på toget i kortere eller lengre perioder, skriver Myhre Moen.

Videre anfører hun at på grunn av lange avstander i regionen har mange passasjerer en lengre tur med taxi, bil eller buss før de ankommer stasjonen, noe som gjør at man må beregne god tid til transporten før togreisen. Dette gjør at ventetida noen ganger blir lang på stasjonen, og det vil være uholdbart at togreisende må vente ute i ned mot 30 minusgrader.

At vi ikke er så mange er irellevant, for vi mener faktisk at vi er like viktig som de de som bor i mer tettbygde strøk.

Tynset-ordfører Merete Myhre Moen

Hun informerer også om at det ikke finnes andre døgnåpne virksomheter i sentrum hvor man eventuelt kan søke ly og varme i ventetida.

Minimun

- Et venterom med plussgrader er et minimum av hva vi forlanger av tilbud ute i distriktene for de reisende togpassasjerene. Vi har de samme behov for komfort og varme her som ved større steder. At vi ikke er så mange er irellevant, for vi mener faktisk at vi er like viktig som de de som bor i mer tettbygde strøk. Jeg ønsker at flere østerdøler skal velge toget også i fremtiden, da kan ikke de reisende møte ei stengt dør ved Tynset stasjon, skriver Myhre Moen.

Ordføreren forventer at det kommes til enighet om en god løsning som i fortsettelsen ivaretar oss som ventende togpassasjerer på en god måte også på Tynset.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken