Etablerer permanent luftveispoliklinikk ved Røros legesenter

Røros legesenter

Røros legesenter

Koronasituasjonen er en langvarig situasjon og kommunene i Norge er fortsatt i beredskap.

DEL

Kommunene skal ha kapasitet for å teste opp til 5% av befolkningen. Samtidig er viktig å kunne skille pasienter som kan være smittet med Covid-19 fra andre pasienter. Luftveispoliklinikken på Røros er en del av denne beredskapen.

Testing er et av flere viktige tiltak for å holde smitten nede

- Nå har vi lite smitte i Norge, og fortsatt ingen på Røros. For å holde smitten nede er det viktig å tiltak å teste folk. God hånd- og hostehygiene, å holde avstand til andre og bli hjemme når du er syk er også viktige tiltak vi må leve lenge med. Du skal testes i den kommunen du oppholder deg når du blir syk, informerer Anne Lajla Westerfjell Kalstad, kommuneoverlege og Jan Roger Wold, virksomhetsleder helse i Røros kommune.

Luftveispoliklinikken på Røros skal ha kapasitet til å ta imot, og teste både innbyggere, hyttebefolkning, turister, og andre som er på besøk i kommunen. Alle som blir syke med symptomer på korona mens de oppholder seg i Røros kommune, skal ringe Røros legesenter, og det vil da tas stilling til videre plan.

Det er bestemt at luftveispoliklinikken plasseres permanent på legesenteret

- Poliklinikken har midlertidig lånt lokalene til Helsestasjonen. Nå tilpasser vi lokalene slik at Helsestasjonen får tilbake sine lokaler ved legesenteret og legevakten. Vi legger til rette slik at luftveispoliklinikken kan bemannes opp ved et utbrudd, og nedskaleres i perioder der behovet er mindre, forteller Westerfjell Kalstad og Wold.


Artikkeltags