Etter «grottefesten» i Oslo: – Sjekk at tilfluktsrom er låst og sikret!

Alle tilfluktsrom og lignende anlegg må være sikret og låst.

DEL

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) ber alle eiere og brukere av tilfluktsrom og tilsvarende anlegg om å sørge for at ingen uvedkommende lett kan komme seg inn.

Bakgrunnen er hendelsen i Oslo natt til søndag 30. august, der et nedlagt og stengt fjellanlegg i Oslo ble brukt som festlokaler. Flere personer ble skadet og sendt til sykehus. Politiet etterforsker saken.

Nå har DSB skrevet til alle kommuner og fylkeskommuner i landet, der de oppfordrer alle eiere av tilfluktsrom og anlegg til å sørge for at de er forsvarlig låst og sikret.

– Dette gjelder både anlegg som er aktive og nedlagte. Det er for eksempel viktig å undersøke om noen har prøvd å komme seg inn i anlegget, og om bygningseier har kontroll på hvem som har tilgang til nøklene, skriver DSB.

De presiserer at det er de som eier bygningene som har oppfølgingsansvaret for tilfluktsrom i Norge. DSB ved Sivilforsvaret er tilsynsmyndighet. Eiere og brukere av tilfluktsrom har ansvar for at tilfluktsrommet er i forsvarlig stand i henhold til sivilbeskyttelsesloven.

– Dersom dere ikke har oversikt over tilfluktsrom i kommunen, er Sivilforsvaret behjelpelige med å skrive ut en liste, informerer DSB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken