Det opplyser Tynset Kunstlag i en pressemelding.

Utstillingen Egil Scott Synnestvedt kalt «En reise i min fotoverden», og består av et vidt spekter av motiver fra 1970-tallet og fram til i dag. Egil har tatt mange fotografier i sort/hvitt, men han skal også vise fargefoto.

– Om jeg skal selge noen av fotoene jeg stiller ut? Det må bli etter forespørsel, sier hobbyfotografen tankefullt, som selv vil være tilstede i galleriet under åpningen klokken 13. Og de som benytter anledningen til å ta en titt, eller en prat, de vil også få mer enn bildeutstilling. Det blir musikk av Gabriele Marie Niedermeier, som trakterer sin cello.

Utstillingen står til 15. august.

Lært gjennom kameraklubber

Egil arbeidet i sin tid i Televerket. Kameraet var alltid med – da som nå. Televerket hadde egen kameraklubb der Egil ble medlem. Flere av kollegaene hans var også medlemmer i Oslo Kameraklubb. Det ble også han. Kameraklubben hadde en fargegruppe, en for smalfilm og en for sort/hvitt. Egil var med i farge- og sort/hvitt-gruppene. Her lærte han mye.

Han var også medlem av OBEKA, Oslobedriftenes kameraklubb.

Da han flyttet til Tynset og Nord-Østerdal, savnet han det fysiske fotomiljøet. Fotoklubben i Dalsbygda og i Vingelen ble redningen.

Flue-på-veggen fotograf

Selv sier han at han er en flue-på-veggen fotograf. Egil tar bilder mange steder, også uten at han har fått oppdrag av noen.

Han liker jobbrelaterte foto, og selvfølgelig er kameraet alltid med på jobb også. Da han arbeidet som linjemontør i Televerket ble han spurt av sjefen om det var Televerket eller fotografering som var hobbyen hans.

Hobbyfotografen liker også å ta bilder av alle former for forestillinger.

– Trær og dyr i skogen, kan andre ta seg av, ifølge fotografen.

Mest tar han bilder for å glede seg sjøl og for å glede andre.

Egil har, og har hatt flere store og små foto-oppdrag. Hans bilder er blitt vist i NRK og blitt publisert på forsiden til Telenors eget magasin. Fotografier av skuespillerne i forestillingen «De tause heltene» om Grinifangene, er også blant hans meritter.

Han hadde separatutstilling i Kolbotn kino da kommunen fylte 60 år. Ellers har han deltatt på mange fellesutstillinger, blant annet flere med Oslo Kameraklubb, samt i Bragernes kirke og på Villmarksmessa for å nevne noen. Bilder fra forestillingen «Livsrytmer» førte Egils fotografier til kulturhuset i Asker, og deretter til Høvikodden før de endte opp i Harstad og Festspillene der.

Lokale oppdrag, også for Retten

I vår region har han hatt flere oppdrag for Arbeidets Rett, det første i 2006. Året etter var det NM i skiskyting i Folldal, der var han selvfølgelig på plass.

For Reco, (FIAS), har han også hatt oppdrag. Huldrenatt med Tone Hulbækmo og islandshester med ryttere hos Stein Sorknes på Fåset, har også festet seg til Egils kameralinser. Han har stilt ut foto i Galleri Elgen tidligere. Da sammen med fotoklubben i Vingelen.

Selv har han preget forsiden på katalogen til Japan Airlines som nisse. Men Egil har mange bilder på lur. Det er bare å glede seg.