– Vi har alltid et omfattende og variert program for barn og ungdom, sier leder i Litteraturfest Røros, Vegar Dahl.

Førstkommende helg er det Litteraturfest Røros, og torsdag og fredag får elever i skolene i Røros besøk av festivalens forfattere. Både Anne-Grethe Leine Bientie med boka «En skikkelig flink liten reingjeter», og Alexander Løken med sin nyeste bok «Blüchers hemmelighet» besøker elevene.

Gode, litterære opplevelser

– Et av våre viktigste mål er å gi gode, litterære opplevelser til innbyggere i Røros-området, og vi håper å inspirere til videre lesing. Å begynne tidlig, og la barn og unge få oppleve litteratur gjennom et mangfold av uttrykk, er av programpostene vi arbeider mest med å få til, sier Kirsti Sæter

Hun har ansvar for det daglige arbeidet med festivalen.

– I år har vi fått med oss Teater Grimsborken. De skal spille to forestillinger for oss basert på bøker av Jacob Breda Bull og Rudyard Kipling, sier Sæter.

Teater Grimsborken forteller historien om «Vesleblakken» med stort overskudd og glede, og anbefales for alle aldre, fra de aller minste, til de som kjenner Breda Bulls bøker godt.

I tillegg blir det mulig å oppleve Kiplings «Elefantungen», en nysgjerrig elefantunge som legger ut på en reise tvers over Afrika. Det blir «eventyrlig lørdag» i ordets rette forstand, noe gjengen bak Litteraturfest Røros tror vil slå godt an hos ungene.

Bergstaden tegneserieklubb

Litteraturfest Røros samarbeidet gjerne med andre aktører i Røros-området, og i år blir det arrangementer sammen med både Røros kirkeforum og TronTalks 2022. I tillegg går festivalen sammen med Bergstaden Tegenserieklubb og lager et arrangement for ungdommer over 10 år. Alexander Løken besøker det åpne medlemsmøtet torsdag kveld, og de ønsker alle velkommen, medlemmer eller ikke.

– Medlemmene i tegneserieklubben har i år bidratt med gode forslag til festivalprogrammet, og når vi fikk napp hos en av de virkelig gode forfatterne av ungdomsbøker, Alexander Løken, var det moro at han også ville ta seg tid til å bidra på medlemsmøtet til klubben, sier Sæter.

– Det er alltid interessant å jobbe med andre lokale aktører om å skape gode arrangementer. Når vi kan utveksle idéer og komme fram til måter å løfte hverandres arbeid, gir det en ekstra dimensjon til den jobben som legges ned. Og slikt blir det gode opplevelser av for publikummerne våre!