Christianus Sextus krydrer sommerens oppsetning med fotokonkurranse

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Christanus Sextus - en vandring inn i Johan Falkbergets rike, har satt i gang en fotokonkurranse i forkant av sommerens oppsetning.

Fotokonkurransen går ut på å bruke emneknaggen ‪#‎FalkbergetsRike‬, og deltakere kan vinne billetter til årets oppsetning!

- Christianus Sextus ønsker å formidle og spre kunnskap om Johan Falkbergets dikterskatt og oppfordrer flere til å delta i vår fotokonkurranse. Ta et bilde som på en eller annen måte presenterer eller tolker Falkbergets diktning. Det kan gjerne være fra Sextus, andre steder som kobles til Falkberget som Rugeldalen, Røros eller andre gruvefelt. Vi oppfordrer til kreative innslag! Kanskje klarer noen å illustrere et godt Falkberget-sitat? informerer ildsjelene bak Christianus Sextus.

Bildene kan sendes inn på flere vis: Enten på Instagram med emneknaggen #FalkbergetsRike, lastes opp på Facebook-sidene våre eller sendes inn på epost: christianussextus@gmail.com.

Ildsjelgruppa kårer tre vinnere som hver får to billetter til årets forestilling. Trekningen blir gjort den 1. august.

Gruppa Christanus Sextus - en vandring inn i Johan Falkbergets rike, har som formål å promotere Johan Falkbergets forfatterskap med årlige forestillinger på Christianus Sextus gruve. Innholdet skal være relatert til Nordgruve-området, og høy kunstnerisk kvalitet skal prioriteres. Et viktig mål er god formidling av Falkbergets tekster slik at publikums interesse for Johan Falkbergets diktning vil øke.

Ledelsen for prosjektet på Christianus Sextus skal hele tiden være åpen for at vår formidling av Falkbergets diktning kan åpne for og inspirere til andre formidlingstiltak.

Et overskudd skal brukes til å videreutvikle tiltaket og til å pleie og spre kunnskap om Nord-gruvene og om Johan Falkbergets diktning. Gruveområdet er en del av verdensarven «Røros bergstad og Cirkumferensen» etter utvidelsen i 2010.

Vedlagt bilde er det Evy Kasseth Røsten som tok og delte på sosiale medier før den første forestillingen. Vi synes bilder tilknyttet dikningen eller området er veldig flotte og delbare, og vil derfor gjøre dem tilgjengelig for flere!

Artikkeltags