Dalsbygding blir ny skipper på Fæmund II

FORNØYD: Styreleder Jan Åge Røtnes (t.h) og innleid markedssjef i Fæmund II, Linda Ramberg  er svært fornøyd med å ha fått en ny mann ved roret. Per Erik Husøy (t.v) overtar som skipper etter Odd Kjøsnes fra neste sesong.

FORNØYD: Styreleder Jan Åge Røtnes (t.h) og innleid markedssjef i Fæmund II, Linda Ramberg er svært fornøyd med å ha fått en ny mann ved roret. Per Erik Husøy (t.v) overtar som skipper etter Odd Kjøsnes fra neste sesong. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Per Erik Husøy (34) er ansatt som ny skipper på Fæmund II fra og med neste sesong.  Husøy overtar roret etter Odd Kjøsnes som har vært skipper de siste 27 årene.

Husøy er opprinnelig fra Ona i Møre og Romsdal, og har siden 2009 vært bosatt i Dalsbygda.  Han har lang fartstid på ramsalte bølger, og ser fram til å seile i mer rolige farvann.

- Jeg har seilt innen offshore- og servicesegmentet siden 2005 både som styrmann og skipper. De siste 5-6 årene har jeg vært stasjonert mest utenfor Europa og har vært mye i Persiabukta. Nedgangstider innen offshorebransjen har gjort at jeg har vært nødt til å se meg om etter nye jobbmuligheter, sier Husøy.

Som ser fram til å bruke mer tid hjemme med familien på gården han overtok for noen år siden og som han har lagt ned mye tid på å restaurere.

- Vi hadde fire søkere til stillingen og flere var godt kvalifiserte. På Fæmund II er skipperen veldig synlig, og Husøy har de egenskapene som skal til for å skape en god stemning på båten. Vi er også svært fornøyd med å ha fått en ny skipper som er bosatt i nærheten av Synnervika. Utenom sesong er det mye som skal stelles og passes på med båten,  understreker styreleder i Fæmund II, Jan Åge Røtnes.

Mye å lære

Husøy har sin første seilingsdag 11. juni 2017. Gammelskipper Kjøsnes blir med fram til 30. juni, og det kan være greit. Å seile på et innlandshav har også sine utfordringer:

- Det kan til tider være krevende å legge til kai  ved enkelte vindretninger, sier Kjøsnes.

- Det er greit å ha med seg Odd i begynnelsen for å lære mer farvannet og selve båten. Jeg har seilt på mange båter, men ikke på noe som er så gammelt, røper nyskipperen.

Fæmund II har en sikkhetsbemanning på tre personer i tillegg til serveringspersonell. Foreløpig er det ikke avklart hvem som skal ha ansvaret for bevertningen på båten.

- Vi har nye tanker rundt konseptet Fæmund II. Vi ønsker å gi passasjerene en totalopplevelse, og her spiller mat selvsagt en sentral rolle. Mange har etterspurt lokal mat, og vi er i dialog med flere leverandører, sier markedsjef Linda Ramberg, som er innleid av Rådhuset Vingelen.

Hun forteller at mange passasjerer også har etterspurt guiding på båtturen, og her kan det bli aktuelt å hyre inn skoleungdom i en vertskapsrolle.

Etter nedgang i passasjertrafikken de senere årene, økte trafikken med Fæmund II med 27 prosent i sommer. For å sikre trafikkgrunnlaget jobbes det nå med å få til et godt kollektivtilbud mellom Røros og Synnervika.

- Vi er helt avhengig av å ha en god tilbringertjeneste, og vi anbefaler våre passasjerer å reise kollektivt til og fra båten, sier styreleder Røtnes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken