AtB har besluttet å kjøre rute 540 Røros – Synnervika fra og med 11. juni 2017. Det blir dermed busstilbud i hele seilingsperioden for MS Fæmund II. Styreleder Jan Aage Røtnes i AS Fæmund er svært glad for at AtB vil tilby buss også i juni.

Leste du denne? Dalsbygding blir ny skipper på Fæmund II

- Vi har vært i dialog med AtB en stund for å se hva vi kan få til sammen. Det er viktig for oss å kunne tilby alle gjester som skal reise med MS Fæmund II i sommer muligheten for å reise kollektivt, både ut i fra et miljøperspektiv og selvfølgelig for å gjøre reiselivsopplevelsen mest mulig tilgjengelig. Vi setter stor pris på at de tilrettelegger for busstransport til og fra Synnervika i hele seilingsperioden, sier Jan Aage Røtnes.

Se også: Båtturen skal bli rik på opplevelser - mer

Bussen starter fra Røros Jernbanestasjon kl 08:15 og korresponderer med båt som går fra Synnervika kl 09:00. Bussen returnerer fra Synnervika kl 15:30 og kl 17:00 ved forlenget rute i høysesongen (02.07.17 – 06.08.17)

- Vi ser at MS Fæmund II har en økning i passasjergrunnlaget og at det satses for å kunne løfte opplevelsesproduktet og fortsette veksten til neste sesong. Det å kunne tilrettelegge med kollektivtilbud gjør at flere kan benytte dette tilbudet, sier AtB.

M/S Fæmund II kunne notere en økning i antall passasjerer forrige sesong på hele 27 prosent og det ventes en økning også i år.

Målgruppene har endret seg, og vi kan gledelig konstatere at det er flere unge som bruker båten som utgangspunkt for turer i Femundsmarka, sier Røtnes.

Det er også en del endringer på trappene før kommende sesong. I høst ble Per Erik Husøy ansatt som ny skipper etter at skipper Odd Kjøsnes mønstret av etter 27 somre. Det har i en periode også vært jobbet med å gjøre båtturen til en enda større opplevelse bl.a. gjennom utvikling av nytt mat- og serveringkonsept om bord.

- Selv om Femundsmarka Nasjonalpark og den kulturhistoriske båten M/S Fæmund er sterke merkevarer er nok tilbudet fortsatt ganske ukjent for mange. Vi kommer til å være mer synlig og tilgjengelig både for lokalbefolkning og tilreisende fremover, og i denne sammenhengen er busstransporten til og fra helt avgjørende, avslutter Røtnes.

 

Fæmund II

M/S Fæmund II er rutebåten som i sommerhalvåret trafikkerer på Norges 3. største innsjø, Femunden.

Båten har gått i rute siden 1905. Men helt siden 1886 har det vært rutebåt på Femunden. På den tiden var det tømmersleping og godstrafikk som var trafikkgrunnlaget.

I dag er det persontrafikk som fyller opp båten, og de fleste er fotturister og fiskere som skal inn i Femundsmarka nasjonalpark.

Røa, Haugen og Revlingen er stoppestedene som tar deg inn i nasjonalparken. På andre siden av sjøen er "Verdensarven" Femundshytten en interessant holdeplass.

Båtturen i seg selv er en storslagen naturopplevelse!