Gå til sidens hovedinnhold

Fantastisk Champions League-stemning under Sjampinjong Liig på Kirkhusmoen

Artikkelen er over 1 år gammel

Godt over 300 betalende tilskuere fikk se et skikkelig tøft oppgjør mellom Morken/Ea og Bjørgan, vinnerlagene fra grendacuper under Ålendåggån og Bygdaliv i Haltdalen.

En jevn kamp, der det sto 3-2 til Morken/Ea før pause. Ålbyggene fikk overtaket, men Bjørgan gjorde skikkelig motstand og kom på offensiven i andre omgang. Resultatet ble til slutt 4-3 til ålbygglaget, der Sigve Morken Lange scooret tre mål og broren Øystein ett. På Haltdalslaget var jentene skikkelig frampå og Stine Greni og Therese Huseby Ranøien fikk inn ett mål hver, mens Sander Talsnes scooret det siste for Bjørgan.

Grendalagene er 7-er lag som spilte på en 9-er bane. Lagene som møttes i går kveld, var vinnerlagene fra de to grendaturneringene i Ålen og Haltdalen tidligere i sommer. Der deltok sju lag i Haltdalen og åtte i Ålen.

Før kampen var det straffesparkkonkurranse mellom partilistene i Holtålen. Der ble Fremtida Holtålen for sterke for de andre og gikk av med seieren i finalen, foran Holtålen Arbeiderparti.

Bildeserie

Halte i land seieren på Kirkhusmoen

De sterkeste bor i Hessdalen

I pausen var det tautrekking mellom de seirende langene fra sommerens grendaturneringer, både i Haltdalen og i Ålen. Og tautrekkingen fulgte internasjonal standard med 33 meter tau, der Frode Moen passet midten og fungerte som dommer. Her møttes de sterkeste fra Yterbygda i Haltdalen og Hessdalen til dragkamp. Her ble det en tøff dragkamp, men hessdalingene var de sterkeste i begge omgangene.

Som seg hør og bør på en riktig Champions League-kamp, var det pokaler til alle vinnerne. Og Ålen musikkorps spilte champions League- hymne og nasjonalsangen. Flagg ble båret inn, og det var duskepiker og maskot fra Haltdalen. Speaker Jan Arild Sivertsgård var i hundre og fikk med seg publikum så det ble en ellevill stemning på idrettsbanen. Hamburgere, vafler og skuffkaker gikk ned på høykant, og alle var skjønt enige om at dette hadde vært en fin kveld for samarbeid og felles glede mellom bygdene i kommunen. Dette lover bra, både for dagens valg, og ikke minst fremtiden for Holtålen kommune.

Godt samarbeid styrker kommunen

Arrangementet er et samarbeid mellom Ålendåggån og Bygdaliv i Haltdalen, men det var idrettslagene i de to bygdene som sto som teknisk arrangør. Selv om det ble en heftig strid på ramme alvor mellom grendene ute på banen, var målet å knytte tettere bånd mellom Ålen og Haltdalen. Grunntanken fra Ålendåggån og Bygdaliv i Haltdalen var å skape et fellesskap mellom bygdene. De ønsket å gjøre noe sammen, for vi er ikke større enn at det må være mulig i kommunen vår, sier en strålende fornøyd komité.

En kjempefornøyd toppscoorer

Kjempebra arrangement og vi må fortsette med det her, sier Sigve Lange. Han var toppscoorer på Morken/Ea-laget. Han spiller også på A-laget. – Og dette skaper også mer prestisje for grendaturneringene under Ålendåggån og Bygdaliv i Haltdalen når dette står på spill, sier han. – Vi hadde ikke forventet at det kom så mye folk. Det var gørartugt å spille framfor så mye kjentfolk. Og ramma rundt med korpset som spilte og alt. Det er mye mere folk her enn på en seniorkamp, sier Sigve. Han oppfordrer folket til å komme også førstkommende fredag da de skal spille hjemmekamp mot Sokna. Ålen er i 6.divisjon, men ligger på andreplass.

På Bjørgan spilte:

Øystein Talsnes (mål), Grete Lund, Ann-Kristin Gundersen, Kristoffer Svendsen, Per Bjarne Bergan, Sander Talsnes, Arnt Egil Haugen, Terese Husebø Ranøien, Stine Greni, Henrik Talsnes, Hans Andreas Engan, Kristine Haugen, Kine Hilmo Dypdalsbakk, Erik Perrot, Jorunn Ranøien, Hanne-Kirsti Bergan og Anita Fodor Talsnes.

For Morken/Ea spilte:

Ørjan Storsve, Eirin Storsve, Stig Storsve, Bente Berg, Tuva T Berg, Torben T Berg, Mons Ola Dragmyrhaug, Jens Kristian Dragmyrhaug, Alexander Træet, Magnus Lange, Øystein Lange, Sigve Lange, Marius Engan og Siv Anita Kværnes.

Kommentarer til denne saken