Årets furepris gikk til Fåsetingen Bendik Smedåsgjelten Qvam, med musikkinstrumentet bukkehorn. Prisen deles ut av Furestiftelsen til en deltaker på landskappleiken under 25 år, og den krever et høyt kvalitetsnivå.

– Det er helt utrolig, kommenterer Bendik om prisutdelingen.

– Jeg var nominert sammen med mange flinke folk, så jeg fikk litt sjokk da de sa navnet mitt.

Bendik var nominert sammen med tre andre utøvere. De deltok under mesterkonserten på Landskappleiken i Trysil som ble arrangert forrige helg. Trass en liten forskjølelse gjorde han stor suksess blant både publikum og dommere, og etter at alle hadde spilt erklærte juryen Bendik som vinner av årets furepris.

Han har blitt nominert til fureprisen før, men i år var første gangen han vant.

50 000 kroner og to konserter

Prisen pålyder 50 000 kroner. Disse er foreløbig satt på sparekonto til Bendik har bestemt hva han vil gjøre med de. Han har mange planer.

– Jeg har jo veldig lyst til å spille inn plate. Ellers så finnes det jo noe musikkutstyr som jeg har gått og sikla på. Kanskje kjøper jeg flere bukkehorn også, sier han.

I tillegg får han sjansen til å spille under årets mesterkonsert i Oslo Opera, og under folkemusikkarrangementet Folkelarm. Ennå vet ikke Bendik akkurat hva han skal gjøre, men han ser frem til konsertene.