Gå til sidens hovedinnhold

Feirer 7628 abonnenter! Retten har økt med 1000 på tre år

I 2008 var Arbeidets Retts opplagstall drøyt 8.300. Så sank det i ti år, og om lag 2000 abonnenter forsvant før kurven snudde i løpet av 2017. Da økte Retten med 10. Etter det har det kommet til nesten 1000 flere. Tusen takk til alle som velger oss!

Onsdag ble opplags- og lesertallene for 2020 offentliggjort. Arbeidets Rett kan glede seg over opplagsøkning for tredje år på rad og at nesten 200 nye abonnenter valgte Retten i koronaåret totalt. Økningen første halvår var 47, og i løpet av andre halvår økte det med ytterligere 140.

– Det nye opplaget vårt er 7628 abonnenter, og betyr at vi har hentet inn 1000 nye abonnenter siden nedgangen snudde for tre år siden. Da hadde pilene pekt nedover i ti år på rad, og jeg kan nesten ikke fatte at veksten vår fortsetter. Ydmyk er et litt forslitt uttrykk, men denne økningen er ingen selvfølge. Vi bor i en region som ikke akkurat er pressområde når det gjelder tilflytting, og Arbeidets Rett har utrolig høy husstandsdekning fra før. At enda flere nye velger oss, er jeg svært takknemlig og glad for, kommenterer ansvarlig redaktør Guri Jortveit. (Se graf lenger ned i saken)

Retten omsetter for drøyt 25 millioner kroner og teller ni fast ansatte. Det er to i markedsavdelingen og seks i redaksjonen i tillegg til Jortveit som er ansvarlig redaktør og daglig leder.

– I tillegg har vi vikarer og frilansere som bidrar til at avisa er der den er i dag. Jeg er heldig som får lede dette laget som leverer avis for abonnenter i hele nedslagsfeltet vårt, i tillegg til mange utflytta folk fra Fjellregionen. Det eneste skåret i gleden det siste året har vært endringene i distribusjonen til Posten Norge, som har gitt noen av abonnentene våre dårligere tilgang til papiravisa, sier Jortveit.

På Røros økte Fjell-Ljom med 71 mens nettavisa Alvdal midt i væla/Tynsetingen totalt økte med 38.

Redaktøren roser de ansatte som legger ned beinhard innsats, og takker leserne som bidrar med oppslutning, respons og gode tips.

– Målet er å lage relevant innhold for leserne våre, og i likhet med mange andre aviser opplever vi at enda flere valgte oss i løpet av koronaåret vi har lagt bak oss. Aldri har så mange lest oss digitalt, og analyser av hvordan leserne bruker retten.no hver eneste time i døgnet viser at vi når ut til stadig flere, konstaterer Jortveit.

Arbeidets Rett er en avis i Amedia-konsernet, der en nå har en bevisst strategi for å utvikle journalistikken som treffer de under 40 år.

– Vi har lyktes godt med å nå målene våre i Retten, og det er veldig interessant å se at sjøl om vi gjør noen bevisste valg for å nå den aldersgruppa, er vi relevant for stadig flere i alle aldre. Gode historier og lokaljournalistikk står seg, sier Jortveit.

OPPLAGSØKNINGEN for 2020

Avis Opplag 2020 Økning 2. halvår
Fjell-Ljom 2487 71
Arbeidets Rett 7628 140

Alvdalmiv/Tynsetingen

2073

38

Østlendingen 16831 398
Adresseavisen 75630 3720

Kommentarer til denne saken