Bele og Gjertrud hadde satt sammen et program med gløtt fra Olas mangfoldige forfatterskap. Tusenkunstneren åpnet den korte forestillingen med sitt stikk til bygdefolket, «eig de ikkje sans for konst» Dermed var forestillingen i gang. Fra olsokspelet Dei urolege av hjartet, gjennom potetkomedien Magamål og sjelefryd og dikt fra Olas nyeste diktsamling «Å tåle sitt liv» utgitt juli i år.

Arrangørene hadde også et par overraskelser på lur. Olas «Skumringstid 1» fra den forrige diktsamlinga «Det står til liv» var for anledningen oversatt til arabisk av Moayad Alsheble, framført av Amna Alaboud fra Syria, som er kafemedarbeider på «Det grønne skiftet».

Oleanna Jonsmoen overrasket bestefar Ola med å spille en springlek sammen med sin felelærer Olav Lilleggen. Det er bra med rekruttering til spellmannstradisjonen, mente Olav. Olav forklarte sin kjærlighet til Olas forfatterskap gjennom musikken og Olas manus til «Malena spelet» som Alvdal Spell og danselag satte opp på Husantunet, siste gang i 2012.

Daglig leder ved Huset Aukrust, Hilde Bergebakken, takket jubilanten for sitt store engasjement som både forfatter og samfunnsaktør med en gave på vegne av Huset Aukrust.

Magnar Tronsmoen deltok med solo visesang. Og sammen med Olav Lilleeggen framførte de Lovise-valsen fra Malena-spelet.

Folk benyttet anledningen til å få forfatterens signatur i sine bokkjøp og Siri ved Tynset Bokhandel solgte ut sin beholdning av den nyeste diktsamlinga «Å tåle sitt liv».

Olas hjertebarn «Strømmen spellmannslag» avsluttet en trivelig kveld med svingende hyllest til jubilanten.