MS Fæmund II blir den første aktøren som tar i bruk booking og billettløsningene til AiSpot.

- Vi håper mange får øynene opp for en tur langs Femunden og i Femundsmarka Nasjonalpark, og gleder oss til åpningsseilas 9. juni, sier styreleder i AS Fæmund Jan Aage Røtnes entusiastisk.

- Det siste året har AS Fæmund gjennomført flere spennende markedsaktiviteter og nyvinninger for å gjøre tradisjonsrike MS Fæmund II rustet til å møte fremtidens markeder. Ikke minst blir det nå mye enklere for besøkende å bestille billetter til båtturen. MS Fæmund II har med mobilplattformen til AiSpot fått laget en digital, interaktiv guide for alle som reiser eller planlegger å reise med båten. Guiden på mobiltelefonen gir automatisk informasjon når du ankommer de ulike havnene og attraksjonene i området. Den vil også kunne gi, tips til turer i området, oversikt over overnatting, attraksjoner, og hva som skjer, fortsetter han.

Utenlandske turister kan få den interaktive guiden på sitt lokale språk. Appen oversetter til de aller fleste språk og kan også tilpasses turistene personlige interesser. Via appen eller via PC kan man denne sesongen både booke og planlegge turen til Femunden. AS Fæmund har selv hatt ansvaret for å lage og legge ut all informasjon i appen. Appen er en del den nye markedsstrategien og -satsningen til AS Fæmund, som er utviklet i samarbeid med Rådhuset Vingelen ved Linda M. Ramberg. Løsningen er delvis finansiert av Engerdal kommune.

- Nå kan alle besøkende få relevant informasjon og tips, på sitt eget språk, mens de reiser rundt i området. Mobilplattformen til AiSpot har gjort det enkelt for oss å skape nye tjenester for besøkende. Vi er stolte av å være med på utviklingen av norsk reiselivsteknologi og at vi er blant de 10 første kundene i Norge, sier styreleder Røtnes.

Via det nye bookingsystemet kan turen bestilles i god tid. De besøkende kan sjekke tilgjengelighet og velge avgang. Billetten kommer automatisk inn i appen - for kontroll ved ombordstigning.

-For MS Fæmund betyr dette at vi får god kontroll på alle som er på båten til enhver tid samt oversikt over belegget på den enkelte rute. Bookingen vil også gjøre det mulig å bestille tilleggsprodukter som Rørosbrett og suvenirer om bord.

- Vi er stolte over å få jobbe med MS Fæmund og aktørene langs Femunden, og at dette flotte området inngår i en felles reiselivsapp som også inkluderer Røros, Rjukan og en rekke andre norske destinasjoner, sier daglig leder i AiSpot Per Arne Friestad