Nå får målgangen til Femundløpet stadionpreg

Jon Anders Kokkvoll og Dagfinn Moen.

Jon Anders Kokkvoll og Dagfinn Moen. Foto:

Femundløpet AS og Røros Idrettslag skrev onsdag en fornyet og utvidet kontrakt om bruk av Øra stadion for målgangsarrangement for Femundløpet.

DEL

Løpet starter i Kjerkgata og hundespannene kjører så gjennom åtte kommuner og det spektakulære landskapet i Sør-Trøndelag og Hedmark, før de returnerer til målgang på Øra Stadion.

Løpet har også tidligere hatt målgang på Øra Stadion, men har da kun brukt en mindre del ved den gamle grusbanen. I 2018 vil Femundløpets målgang flyttes til de nyoppussede tribunene ved kunstgressbanen.

Les også: Femundløpet endrer løpsreglementet for å øke fokuset på dyrevelferden

- Femundløpet involverer mange parter og krever god og langsiktig planlegging. I samarbeid med Røros IL mener vi at vi har funnet en enda bedre arena og område for målgang for Femundløpet på Røros, sier Jon Anders Kokkvoll, daglig leder i Femundløpet AS.

- Nå kan publikum få muligheten til å følge deltakerne og hundene de siste 3-400 meterne inn til mål, som blir rett foran tribunene. Vi kan oppleve vind og snødrev på den tiden av året, så det å kunne sitte litt avskjermet på tribunen på Øra stadion håper vi vil bli opplevd positivt av publikum, fortsetter Kokkvoll.

Leste du denne? Femundløpet flyttes ei uke for å sikre snøforhold

 -Vi er særdeles fornøyd med å knytte enda tettere bånd med Femundløpet og at vi gjennom hundeløpet får vist at våre anlegg også egner seg til bruk på vinterstid, sier styreleder i Røros Idrettslag, Dagfinn Moen.

Se også: Tv2's sending av Femundløpet 2017 ble en kjempesuksess - den suksessen gjentas IKKE

Han sier det er ekstra gledelig at deres oppgraderte tribune, som er bygget gjennom en massiv dugnadsinnsats, kan brukes for å gi tilskuere og hundeløpentusiaster en bedre publikumsopplevelse.

Begge parter uttrykker at de er glade med at en ny 3-årsavtale er signert.

- Skal arrangementene kunne utvikles i Røros krever det godt samarbeid. Det vi gjør her er et godt eksempel på nettopp dette, avlutter Kokkvoll.

Femundløpet starter 9. februar 2018.

Artikkeltags