Femundløpet blir del av Arctic World Series hvor Iditarod er det store finaleløpet

Lars Monsen, Femundløpet, Klettsetra etter Søvollen.

Lars Monsen, Femundløpet, Klettsetra etter Søvollen.

30-åringen Femundløpet jobber med å ta steget ut i verden som del av en internasjonal cup i hundekjøring - Arctic World Series.

DEL

30-åringen Femundløpet jobber med å ta steget ut i verden som del av en internasjonal cup i hundekjøring - Arctic World Series.

I et partnerskap bestående av løpsarrangører fra Alaska, USA og Russland, er Femundløpet i gang med jobben med å etablere en Arctic World Series i hundekjøring.

Arrangørene har hatt sin første workshop i Oslo og blitt enige om veien videre, og målet er at Femundløpet 2020 blir en del av touren, som eneste europeiske løp. Andre løp vil også kunne bli en del av Artic World Series på sikt. (artikkelen fortsetter under videoen)

  Ett år etter buklandingen kunne Kongen av Femundløpet strekke en arm i været og juble etter å ha passert 90-graderssvingen i toppen av Kjerkgata.

  Profilering

  - Vi går en spennende tid i møte. En økt profilering av sporten vil på sikt være med å gi utøverne bedre rammer og forutsetninger. Ikke minst får vi synliggjort sporten, men det vil også kunne åpne for å synliggjøre Røros- og innlandsregionen på en helt annen måte. Vi minnes veldig godt tv-dekningen og responsen Femundløpet 2017 fikk, sier daglig leder Jon Anders Kokkvoll. (artikkelen fortsetter under videoen)

   Med hundekjørere, lokale historier og ekspertise fra Kaffestuggugården.

   Iditarod

   - Vi planlegger en cup som kan sammenlignes med Ski Classics eller Grand Slam i tennis. Deltakerne scorer poeng ut fra hvilket løp og plassering vedkommende deltar i. Løpene får ulik vekting i poengsystemet. Femundløpet vil bli vektet høyt, med Iditarod som det store finaleløpet. Vi jobber også med et nytt, satellittbasert GPS-system likt det som blant annet brukes under Tour de France, og muligheter for fortløpende liveoppdatering fra løpene på nett, som vil gi en helt annen publikumsopplevelse av løpet, sier Kokkvoll.

   GPS

   - Vi vet at det er enormt mye folk, både nasjonalt og internasjonalt, som ønsker å følge Femundløpet på GPS underveis. I 2019 hadde vi registreringer fra 16 ulike nasjoner. Dette bidrar til at vi får økt profilering av sporten, og ikke minst regionen løpet går i. Vi jobber også med planer for hvordan vi skal få synliggjort den unike regionen løpet går i.

   Femundløpet starter i Røros 31. januar 2020.

    Send inn tekst og bilder «

    Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

    Artikkeltags