"God morgen-Norge"-anker Siri skal lede Femundløp-sendinger

Siri Nilmine Avlesen-Østli blir programleder og Jørn Sundby kommentator da Tv2 skal følge Femundløpet.

Siri Nilmine Avlesen-Østli blir programleder og Jørn Sundby kommentator da Tv2 skal følge Femundløpet. Foto:

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

TV 2 skal sende Femundløpet i februar og planlegger omfattende dekning av hundeløpet og folkefesten på alle TV 2s plattformer.

Fredag 10. februar går startskuddet for årets Femundløp.

TV 2 vil sende F-600 løpet i sin helhet.

- Vi begynner tidlig om morgenen fredag 10. februar, med omfattende studiosending fra Røros. Direktesendingene vil gå i sin helhet på TV2.no og TV 2 Sportskanalen fra fredag til mandag. På kvelden vil det gå et magasin, med det beste fra dagen, sier redaksjonsleder Åse Linda Tynning.

«God morgen Norge»-anker Siri Nilminie Avlesen-Østli er programleder og Jørn Sundby blir hovedkommentator. Begge har lang erfaring fra tv, og hadde sentrale roller under TV 2s OL-dekning.

- Vi har et solid team på plass under Femundløpet, og nå gleder vi oss til å fortelle historiene og vise bilder fra en av landets mest spektakulære arenaer, sier Gråberg.

150 hundespann slippes løs nederst i Kjerkegata på Røros, omringet av store mengder av tilskuere da løpet starter fredag 10. februar.

Femundløpet er ikke bare et hundeløp, det er en festival. Turister fra fjern og nær kommer til Røros i februar for å oppleve verdensarvstedet og det regionen har å tilby.

- TV 2 har i flere år laget innhold fra Femundløpet, men i 2017 tar vi konkurransen på skikkelig alvor. Femundløpet er en folkefest, hvor mennesker fra hele verden får oppleve Norge på sitt beste. Det blir det godt tv av, sier utviklingssjef i TV 2, Ola Gråberg.

TV 2 og Femundløpet AS jobber sammen om produksjonen. Femundløpet arrangeres i år for 28. gang, og hver gang kommer 700 frivillige til Røros og sjekkpunktene langs traséen i Nord-Østerdalen for å jobbe med konkurransen.

- Dette er stort for alle involverte i Femundløpet. En slik produksjon vil være med på å løfte Femundløpet til å bli landets beste langdistanse hundeløp, sier daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll.

- Vi har jobba med å få i stand avtalen med TV 2 av flere grunner. En ting er at det kan hjelpe Femundløpet til å bli landets beste langdistanse hundeløp. Samtidig ser vi på dette som en unik mulighet til å utvikle reiselivet i regionen videre og befeste Røros som landets lokalmathovedstad, sier prosjektleder i regionrådet for Fjellregionen, Jon Frydenborg.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags