Kokkvoll og Johannessen har brutt

UTE AV LØPET: Amund Kokkvoll er ute av F600. På bildet passerer han under Tynsetbrua lørdag ettermiddag, på veg mot Orkelbogen.

UTE AV LØPET: Amund Kokkvoll er ute av F600. På bildet passerer han under Tynsetbrua lørdag ettermiddag, på veg mot Orkelbogen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Både Amund Kokkvoll og Ralph Johannessen er ute av F600.

DEL

Resultatlistene viser at totalt fire spann nå er ute av F600. De to siste som er ute av løpet, er unge Amund Kokkvoll fra Røros, og ringreven Ralph Johannessen fra Hallingen Hundekjørerlag.

Amund Kokkvoll stoppet på Orkelbogen fordi spannet har fått diarè.

- For å ta best vare på hundene og den gode opplevelsen de første 300 km, har Amund tatt beslutning om å bryte løpet på Orkelbogen. Hundenes ve og vel går først, melder teamet hans. 

Utviklingen i løpet kan du følge i vårt direktestudio her:

TLF: 906 62 117 E-post: redaksjonen@retten.no

Til live-dekningen

TV2 opplyser at Johannessen brøt da han kom inn til Orkelbogen, og at han i år har hovedfokus på Iditarod senere i sesongen.

Lørdag kveld ble det kjent at Hans-Petter Haugen valgte å bryte etter hodeskaden han fikk, mens Jean Philippe Pontiers femundløpseventyr er over etter at hodølen ble diskvalifisert.

Les mer: Derfor diskvalifiserte de Jean Philippe Pontier fra Femundløpet

Mener diskvalifisering er en streng reaksjon 

Søndag morgen er tre spann ute fra sjekkpunkt Grimsbu og på veg til Orkelbogen igjen for andre passering der. Petter Karlsson og Nina Skramstad kjørte rett gjennom Grimsbu, mens Inger-Marie Haaland valgte å stoppe i nesten tre timer.

GPS-trackingen til Femundløpet viser at de tre kjører i den rekkefølgen ute i sporet, også. Dermed er det svenske Petter Karlsson som leder løpet.

Petter Karlsson passerte under Tynset bru i strålende sol lørdag. Søndag morgen er det han som ligger først i sporet og er på veg tilbake fra Grimsbu mot Orkelbogen.

Petter Karlsson passerte under Tynset bru i strålende sol lørdag. Søndag morgen er det han som ligger først i sporet og er på veg tilbake fra Grimsbu mot Orkelbogen. Foto:

Litt før klokka sju ligger fire spann inne i Grimsbu: Lars Monsen, Nina Skramstad, Thomas Wærner, og dessuten Niklas Rogne fra Røros. Barbara Inauen er av dem som er ventet inn, til det som er hjemmebane for kommunelegen i Folldal.

Ola Brennodden Sunde leder F400

På F400 kan Ola Brennodden Sunde legge ut på siste etappe rett etter klokka sju søndag morgen. Han vil da ha et forsprang på 33 minutter på neste kjører, som er Nina W. Vollen.

Grimsbyggen kom inn til sjekkpunkt Tolga klokken 23.01 lørdag kveld, til åtter timer med obligatorisk hvile her.

Ola Brennodden Sunde ble Femundløpets yngste vinner i 2008, da han kjørte inn til seier i F400 som 18-åring.

Ingebrigt Storli er også ute

Vi våknet også opp til resultatliser der det står et rødt kryss bak navnet til Ingebrigt Storli fra Kvikne, som i år deltar i F400. Han kjørte ifølge resultatlista ut fra Søvollen litt før klokka to natt til søndag, med seks hunder i spannet - men har altså brutt. Storli satte ut to av hundene sine tidlig i løpet.

Retten.no følger Femundløpet tett 

Med seiersklemmen kom gullgliset

Her kan du se hundespannene i helgen

Slik blir løpet videre

Barbara står på sleden i Inauen-spannet

Rørosingen Iver Kolstad tente ilden

Barnekreftforeningen setter farge på Femundløpet 

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags