Pontier er ute av Femundløpet

FRANSKMANN I HODALEN: Jean Philippe Pontier er bosatt i Hodalen i Tolga.

FRANSKMANN I HODALEN: Jean Philippe Pontier er bosatt i Hodalen i Tolga. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Jean Plilippe Pontier kjørte raskest av alle, men skal ha blitt diskvalifisert.

DEL

På resultatlista i F600 lørdag morgen er Pontier flyttet nederst. TV2 melder nå at han skal være diskvalifisert, og at det skal være et jurymøte.

Til Retten sier løspsleder Roger Leegaard litt før klokken åtte lørdag morgen at juryen skal samles, og at han ikke kan si noe om situasjonen før etter jurymøtet.

Derfor diskvalifiserte de Jean Philippe Pontier fra Femundløpet 

På Pontiers facebookside kunne man i natt lese at spannet ble diskvalifisert på grunn av uenigheter med veterinærene. Et par av hundene skal ha hatt høy puls, men Pontier mente dette skyldtes omkringliggende forhold der og da. Han valgte å legge ut fra Tufsingdal, og var førstemann til Drevsjø - der han hevdet at hundenes puls var normal.

TV2 skriver at det er levert inn protest fra Pontiers handler.

Etter hvert har det røde krysset dukket opp bak Pontiers navn i resultatlista, og det betyr at kjøreren er ute av løpet.

Raskest av alle

Jean Philippe Pontier fra Hodalen i Tolga kjørte raskest av alle i 600-klassen fra Røros til Tufsingdalen.Snitthastigheten var 15,9 kilometer i timen.

Franskmannen brukte fem timer og 40 minutter på den ni mil lange strekningen. Thomas Wærner fra Torpa brukte 5:51, mens Birgitte Næss brukte 5:53.

Slik blir løpet videre 

Pontier var første kjører ut fra Tufsingdal litt før klokka halv ti fredag kveld, og GPS-trackingen viste et kjapt spann først i sporet på veg til Drevsjø.  Alle de 12 hundene i spannet var med.

La Grande Odyssée (LGO) har vært Jean Philippe Pontiers store løp, og han vant LGO i 2014. Han deltok i Femund 600 i 2010 og 2012, og i Femund 400 i 2011.

Denne sesongen har han seiret både i Gausdal Maraton og Mush Synnfjell, og målsettingen foran Femundløpet var å komme på topp 10.

Så spørs det hva høyt tempo i de raske sporene i begynnelsen av løypa betyr for resten av løpet.  Kjørerne skal videre til Søvollen etter Drevsjø. Noen velger kan hende å ta en åttetimershvil på Søvollen, mens andre kjører videre til Orkelbogen for hvile der.

På Tolga er det obligatorisk hvile for alle. Men for 600-kjørerne venter først en tur til Grimsbu etter Orkelbogen. Så skal de tilbake til Orkelbogen, før spannene vender snutene mot Tolga som er siste sjekkpunkt før målgang på Røros.

Jean Philippe Pontier feide rett gjennom sjekkpunkt Drevsjø klokken 01.20 natt til lørdag, etterfulgt av Thomas Wærner. I løpet av de neste førti minuttene  passerte 14 spann Drevsjø. Blant dem var Niklas Rogne, Tor Martinsen, Barbara Inauen , Roar Kvilvang og Torje Olaussen– alle lokale hundekjørere i F600-klassen.

Tida de brukte fra Tufsingdalen til Drevsjø lå på rundt fire timer. Det skilte bare få minutter på etappetidene.  De raskeste av de 14 var Barbara Inauen og Inger Marie Haaland, begge med 03:53.

Spannene ventes inn til Søvollen i Rendalen på morgenkvisten lørdag.

Vi oppdaterer utviklingen i løpet gjennom helga her:

TLF: 906 62 117 E-post: redaksjonen@retten.no

Til live-dekningen

Les også:

Utidige hannbikkjer og gamle damer kan by på utfordringer

Barbara står på sleden i Inauen-spannet

Frisk Monsen varmer opp med Femundløpet 

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags