Svensk løpsseier - kvinnelig norgesmester

Petter Karlsson

Petter Karlsson Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Svenske Petter Karlsson kjørte inn til seier i Femundløpets lengste distanse F600 litt over klokka seks mandag morgen.

41-åringen krysset målstreken i ensom majestet med åtte hunder i spannet, knapt 40 minutter foran hundekjøreren som kan smykke seg med norgesmestertittelen.

Siden Karlsson er svensk, kunne ikke han bli norgesmester. Dermed var det Birgitte Næss som stakk av med gullet på NM-distansen.

Søstrene Marie og Ingrid Lien fra Røros hadde stått opp grytidlig og ikledd seg folldalsdraktene sine for å dele ut blomster ved målgang. Her er de sammen med norgesmester Birgitte Næss.

Søstrene Marie og Ingrid Lien fra Røros hadde stått opp grytidlig og ikledd seg folldalsdraktene sine for å dele ut blomster ved målgang. Her er de sammen med norgesmester Birgitte Næss. Foto:

Erfaren kjører

Løpsvinner Petter Karlsson er ingen hvem som helst i hundekjørerverdenen. Han vant Finnmarksløpets lengste distanse på 100 mil i fjor. I Femundløpets 600-distanse har han deltatt fem ganger, men har aldri kommet lenger opp enn til åttendeplass.  I år løsnet det.

Bonden fra Slussfors har drevet med hundekjøring i 20 år og prøvde i år ut nye hunder i spannet.

Etter målgang sa Karlsson at han aldri følte seg truet av konkurrentene bak. For ham er Femundløpet i år oppladning til nok et Finnmarksløp.

– Man har vel kjørt litt for hardt, men jeg har seks hunder som gikk i mål i Finnmark som ikke er med her. Så jeg har spart noen, sier han etter målgang.

Norgesmester-mester

Næss er forøvrig norgesmester i alle hundesportens grener.

Målsettingen for sykepleieren fra Nord-Torpa var å smile fra start til mål. Etter målgang dro Birgitte Næss på med et norgesmester-glis, og spurte friskt:

– Er det noen som vil være med på å feire?

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags