Femundløpet fyller tomrommet etter TV2 med Femundløpet Inside

Spennende nysatsing: Femundløpet utvikler seg stadig. I år er den store nyvinningen Femundløpet Inside hvor de har fått med Frontal Medial og daglig leder der Kurt Näslund på laget.

Spennende nysatsing: Femundløpet utvikler seg stadig. I år er den store nyvinningen Femundløpet Inside hvor de har fått med Frontal Medial og daglig leder der Kurt Näslund på laget. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Med lokal kompetanse i Frontal Media AS tar Femundløpet sats inn i framtiden.

DEL

I fjor var det TV2 som serverte fantastiske bilder fra Femundløpet. De hoppet av etter et år, og nå har Femundløpet selv tatt ansvar for å fylle tomrom. Gjennom lokal kompetanse i Frontal Media AS har de bygd opp en helt ny plattform for å formilde Femundløpet 2018 heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Inside

Plattformen har fått navnet Femundløpet Inside og dette sier daglig leder i Frontal Media Kurt Näslund om prosjektet i pressemeldingen:

– Vi kommer til å satse stort på streaming av film under løpet. På start og mål vil det være kameraer som fanger opp det meste og som vi styrer. Vi kommer til å ha folk på jobb døgnet rundt for å ta imot og behandle det som kommer inn fra sporet.

Ifølge pressemeldingen vil det i løpshelga være tre webteam ute i felten. Frontal Media har satt sammen videoutstyr som kan sende direkte fra opptaksenheten til Inside-siden. Alt blir ferskvare. Det blir intervjuer med kjørerne under løpet, glimt fra veipasseringer, stemningsbilder fra fjellet og reportasjer fra sjekkpunkter. En av de viktigste oppgavene til webteamet blir å forklare utviklingen av konkurransen og kjørernes taktiske disposisjoner. Marit Beate Kasin, som blant annet har en gullmedalje fra NM i langdistanse åpen klasse i baklomma og som til daglig jobber som journalist i avisa Valdres, kommer til å være en av dem som skal formidle magien.

Brenne for sporten

– Jeg brenner for sporten. Hundekjøring er det jeg elsker å drive med. Når jeg ikke selv kjører, så er det nest beste å få være med å formidle sporten til andre, vise hvorfor hundekjøring er så fantastisk. Jeg gleder meg skikkelig, forteller Kasin entusiastisk.

Femundløpet forteller i pressemeldingen at de har hentet mange ideer fra Iditarod i Alaska, som er verdens mest prestisjetunge hundeløp. De forteller også at Femundløpet Inside blir en betalingstjeneste, men at en del stoff også vil legges ut gratis på hjemmesiden til arrangøren. Det er først og fremst underholdningsbiten som legges til Femundsløpet Inside.

#femund4all

Femundløpet lanserer i forbindelse med Femundløpet Inside også emneknaggen #femund4all. Målet med begrepet er å gjøre Femundløpet tilgjengelig for alle. I det ligger både ren underholdning som i Femund Inside, men også deltakelse i opplevelser. I år blir det hundekjøring på Gjettjønna som er Femund4All, men målet er at begrepet skal kunne romme og tilby mye mer i årene framover. Daglig leder i Femundløpet AS Jon Anders Kokvoll forklarer grepet slik i pressemeldingen:

– Femundløpet vil med dette grepet skape verdier selv, som vi i neste omgang kan bruke til å utvikle løpet. Det vil gi større handlingsrom og en sikrere og mer forutsigbar økonomi på sikt.

Destinasjon Røros er med

For Femundløpet var det viktig å knytte til seg lokale samarbeidspartnere i den nye satsinga. Det finnes ifølge Kokkvoll mye kompetanse i Røros området innenfor både webdesign, media og teknikk heter det videre i pressemeldingen.

Under selve løpet vil Destinasjon Røros være det primære kontaktpunktet for presse og media.

– Vi koordinerer alt arbeidet på forhånd og sørger for at pressen blir godt mottatt og ivaretatt under løpet. I tillegg samarbeider vi med en amerikansk journalist som vil dokumentere det som på sikt vil bli et salgbart reiselivsprodukt, sier pressekontakt Erik Sandnes Høsøien og reiselivsdirektør Tove R. Martens er fornøyd med å være en del av Femundløp-laget.

– Vi er stolte av å være en del av denne nysatsingen og gleder oss til årets Femundløp, avslutter hun pressemeldingen.


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken