Barnekreftforeningen får bruke Femundløpet som arena for sin store dugnad

Monica Engan

Monica Engan Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Barnekreftforeningen Trøndelag har i år som i fjor et samarbeid med Femundløpet. På torsdag ankommer flere familier, totalt 20 voksne og 18 barn/ungdom til Røros for å delta på årets største dugnad for Barnekreftforeningen Trøndelag.

- Under årets dugnad skal vi være godt synlige i våre røde jakker med Barnekreftforeningens logo. Vi er tilstede under åpningsseremonien i Bergstaden Ziir, og er med å gå i fakkeltog ned til Nilsenhjørnet, deretter blir vi med kjørere og handlere på pizzakveld. Vi legger også markeringen av den internasjonale barnekreftdagen, som er den 15. februar til Femundløpet, forteller Monica Engan.

Bergstaden Ziir vil stå i gullfarge fra den 8. - 16. februar som en del av markeringen.

- Vi skal ha stand på plattingen under starten på fredag, hvor vi selger gullsløyfer samt t-skjorten til Simen Aarskog, gjennom aksjonen Fuck-Cancer-Simen på facebook. Simen Aarskog er 13 år og fikk i sommer tilbakefall på leukemi (blodkreft) for andre gang, det vil si at han er under behandling for tredje gang, forteller Monica.

Han bestemte seg for at han ville samle inn penger til forskning, da han nå har fått muligheten til å delta i et forskingsprosjekt selv. All inntekt av salget gir Simen til forskning og trivselstiltak for kreftsyke barn og ungdom og deres familier.

- På fredag ankommer også en av våre største samarbeidspartnere, Luftkrigsskolen til Røros. 10 - 12 kadetter legger turen til Røros for å bidra på dugnaden. De rigger camp ute på Litjmoen på Øra Stadion, med lagstelt. Planen er at flere av de voksne og barna skal sove i campen sammen med Luftkrigsskolen, så fremt ikke kulden setter inn for fullt. Campen er ferdig rigget fra kl. 14.00 på fredag og da skal hele delegasjonen fra barnekreftforeningen ut i campen og ha lek og moro med kadettene, forteller Monica.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken