4-årig avtale i orden. Femundløpet får kjøre løypetrasé gjennom Bredalslia.

Femundløpet, illustrasjonsfoto

Femundløpet, illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Formannskapet i Os har gitt Femundløpet AS tillatelse til å bruke snøscooter for å preparere løypetrasé gjennom Bredalslia. Tillatelsen gjelder for sesongene 2017-2020.

Femundløpet AS har operert med flere forskjellige traseer. I fjor betød dårlige forhold på Femunden kombinert med rein i Grådalen, at det var mest hensiktsmessig å bruke inn-traseen i Bredalslia, også som ut-trasé. Værforholdene gjorde imidlertid at det ble for bratt å kjøre ned Bredalslia, og tillatelsen ble etter søknad lagt om gjennom Rødalen.

Femundløpet AS var fornøyd med denne omleggingen, og har nå søkt om å få lov å fortsette med å bruke snøscooter til preparering av denne traseen fremover. Samtidig ønsker Femundløpet å bruke snøscooter som følgekjøretøy under arrangementet av sikkerhetsårsaker, blant annet når det skal kjøres juniorklasse. Det skal fortsatt kjøres opp Bredalslia på siste etappe mot Røros.

Løypa kommer ikke i konflikt med beiteområder, trekk- eller flyttleier for rein. Det er i løypetraseen ikke registrert sjeldne arter som kan bli påvirket av scooterkjøring.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken