Sina og hundene kom i mål til slutt

STREVDE MED MATLYSTEN: Sina Joten Søndmør prøvde å få i hundene mat på sjekkpunkt Tolga.

STREVDE MED MATLYSTEN: Sina Joten Søndmør prøvde å få i hundene mat på sjekkpunkt Tolga. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mens Robert Sørlie og de andre profilene på F600 nærmet seg mål mandag, satt Sina Joten Søndmør i halmen på Tolga og lurte i hundene mat.

DEL


Løpet hennes fikk en tøff start. 14 timer og 12 minutter brukte Sina Joten Søndmør på første etappe fra Røros til Tufsingdalen. Det er mer enn dobbelt så mye som spannene i toppen av klassa. Været ble barskt for flere av F400-kjørerne etter start på Røros fredag kveld.

Sina Joten Søndmør og hundene var ett av tre spann som lå inne på sjekkpunkt Tolga mandag morgen. Hun godpratet og håndmatet bikkjene. Appetitten har ikke vært på topp. F400-debuten ble bustete for både Sina og hundene, som hun låner av Stein Håvard Fjestad.

På veg opp Skardet ble det mer og mer vind. Sju spann valgte å legge seg i ro, de endog snudde og kjørte en kilometer tilbake til skistua. Der ble de i fem timer.

– Jeg har lært veldig mye på denne turen. Blant annet at det er viktig at det obligatoriske utstyret er med i sleden, sier Sina.

– Og så er det fjellvettreglene. Det er ingen skam å snu, smiler hun.

For henne har det vært viktig å komme i mål. Det er motivasjonen undervegs.

I likhet med folldølen Vaar Brennodden Budal er Sina Joten Søndmør tredjeklassing og russ av året ved Nord-Østerdal videregående skole på Tynset. Vaar er også førstegangskjører på F400. Hun kjørte inn til en sterk sjuendeplass.

– Imponerende, mener Sina, som befinner seg i den andre enden av resultatlista. Hun var nest sist i mål.

Sømådalsjenta henter opp en håndfull hundefôr fra skåla, og byr en ny hund å spise:

– Vil du ha litt du da, eller skal jeg finne noe annet til deg?

Hunden prøvetygger litt, og gaper slik hunder gjør når de angrer på at de har tatt en bit. Matlysten er ikke på topp. Men løpet gjennomførte de.


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken