Suverene Iver tok seieren i Femund junior

Iver Kolstad i mål som vinner av Femundløpet junior 2018. Her takker han hundene som ledet han til seier.

Iver Kolstad i mål som vinner av Femundløpet junior 2018. Her takker han hundene som ledet han til seier. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Alle gode ting er tre.

DEL

Rørosingen Iver Kolstad og hundene kjørte lørdag formiddag inn til en overlegen seier under årets Femund junior. Dette er tredje gangen han kjører Femundløpet.

Vi følger Femundløpet på vårt tekstbaserte direktestudio. Det finner du her!

– Det gått over all forventning. Jeg sa på startstreken at jeg skulle kjøre fort i år, og alt klaffet, sier Kolstad til Arbeidets Rett etter målgang.

Fredag startet juniorene i litt dårlig vær med mye vind og snø, men rørosingen koste seg i uværet.

– Jeg koser meg når det er dårlig vær, og det har jeg hatt hele veien. Så det var supert, sier Kolstad som nå sikter videre mot Finnmarksløpet.

Kjørte fort

Unggutten har virkelig kjørt fort og allerede på første etappe kunne man se konturene av et meget godt løp. På de 72 kilometerne til Tufsingdalen brukte Kolstad under fem timer og holdt en snittfart på over 15 kilometer i timen.

På den 55 kilometer lange etappen mot Tolga hadde rørosingen opparbeidet seg en luke på 34 minutter. På den etappen holdt han fortsatt en høyere snittfart enn resten av Femund juniorløperne og klokket inn på sjekkpunktet rett før klokken 01:00.

Da Kolstad kjørte ut fra Sætersgård lørdag morgen var det med en ledelse på én time og sju minutter. Dermed kunne den unge hundekjøreren nærmest cruise inn de siste 67 kilometerne til Røros og målgangen på Øra Stadion.

På de 194 kilometerne brukte Kolstad litt over ett døgn på og hadde en samlet gangtid på 13 timer og 31 minutter.

Resultater

Truls Tollefsen fra Engerdal kjørte litt før klokken to inn til andreplass i juniorklassen. Et minutt etter kom Solveig Kristine Kvam fra Trondheim. Begge kjører for Femund Trekkhundklubb, i likhet med vinneren Iver Kolstad fra Røros.

Eirik Lindstad kjørte inn til fjerdeplass, Marie Hollum Skogås fra Røros kjørte godt og ble nummer fem, Oda-Eline Flekstad ble nummer seks, Ingrid Andreassen syv og Mari Elgaaen fra Røros ble nummer åtte.

Juniorene kjørte jevnt og det skilte kun tre timer fra Iver til Mari.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken