Åpner endags-kafé et par meter fra Femundløps-sporet

ÅPNER GLOMTUN: Else Nyheim (f.h.), Hanne Holøymoen Nordstad og Per Waagan ønsker på vegne av Neby Vel og Nebybruas venner velkommen til kafé under Femundløpet.

ÅPNER GLOMTUN: Else Nyheim (f.h.), Hanne Holøymoen Nordstad og Per Waagan ønsker på vegne av Neby Vel og Nebybruas venner velkommen til kafé under Femundløpet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nebybruas venner og Neby Vel ser sitt snitt til å tjene noen bru-kroner og samtidig skape Femundløps-stemning lørdag.

DEL

Lørdag formiddag åpner dørene i grendehuset Glomtun på Neby i Tynset. Der er folk fra Neby Vel og Nebybruas venner på plass med rundstykker, kaker, vafler, saft og kaffe.

30 personer er med i Neby Vel, men flere bidrar i kafeen gjennom lørdagen.

Det er vanskelig å si eksakt når de første hundespannene kommer forbi, men Else Nyheim antyder at det kan begynne å skje ting i tolv-ett-tida lørdag. Alt kommer an på vær og føre.

– Vi rigger til en storskjerm inne, sånn at vi kan følge med på hvordan spannene ligger an, og gå ut når de kommer forbi, forklarer Per Waagan.

Løypa går rett over parkeringsplassen utenfor Glomtun. Like før har spannene krysset elveisen under Tynset-brua. Så blir det en Neby-runde og kryssing under riksveg 3. Deretter går ferden i retning Orkelbogen, som er sjekkpunktet i Tynset. Det er hundespann som deltar på den lengste distansen, F600, som passerer Neby.

– Det er mye folk som pleier å gå tur forbi Neby, og nå håper vi at de stopper opp i kafeen hos oss, sier Nyheim.

De har planlagt å holde det gående en bit utover lørdagskvelden. Folk har sagt seg villige til å bidra både med kaker og dugnadstimer, og pengene går til å bygge bru på Neby. Rett nedenfor Glomtun renner Glåma, og her gleder mange tynsetinger seg til at det skal komme opp bru igjen.

I sommer passerte bruvennene en halv million innsamlede kroner, og i høst var det storstilt ryddedugnad rundt stien i skogen.


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken