Her blir det trykk og høylydt stemning på direkten

  Artikkelen er over 1 år gammel

  Fredag 1. februar raser langt over 100 hundespann ut fra Røros. Er du ikke selv i Kjerkgata og ser det live, er Arbeidets Rett på plass for å produsere direktesending fra starten.

  DEL

  Og etter flere hundre kilometer ute i fjellheimen, er Femundløpet på plass på Øra for å produsere målgangen direkte.

  Arbeidets Rett er en del av aviskonsernet Amedia som samlet over 70 lokalaviser i hele Norge. Med det sørger Arbeidets Rett for at starten fra Femundløpet, er tilgjengelig for samtlige aviser i konsernet.

  Både Femundløpet selv og Arbeidets Rett skal produsere direktesendinger, som de begge gjør tilgjengelig for hverandres nettsteder.

  Stream i Kjerkgata, ved Arbeidets Rett og Tore Hilmarsen

  Stream i Kjerkgata, ved Arbeidets Rett og Tore Hilmarsen Foto:

  - Starten i Kjerkgata er unik. Det er kulisser som er unike, og det er både firbente og tobente idrettsutøvere som i stor fart og med stort trykk drar i vei på en utrolig tur i den vakre fjellheimen vår. Dette er svært fine bilder å kunne formidle på direkten, sier nettansvarlig i Arbeidets Rett, Christian Søberg.

  Han er glad for at Retten skal få formilde starten av Femundløpet på Røros gjennom en fin flerkameraproduksjon. Denne sendingen er åpen for alle og er også tilgjengelig for Femundløpet.

  Femundløpet har etablert et samarbeid med elever fra Charlottenlund videregående skole. De skal produsere direktesendinger fra målgangen til juniorklassen i Trysil, og ikke minst målgangen til 450-løpet og 650-løpet på Øra. Sendingene er også tilgjengelig for Arbeidets Rett.

  - Vi har en åpen linje når det gjelder det redaksjonelle stoffet uten at vi skal krysse redaksjonelle dørstokker eller inngå forpliktelser utover at direktesendingene skal produseres for begges nettsteder, sier Søberg.

  Både Femundløpet og Arbeidets Rett gleder seg over å kunne formidle vinterdramatikken og vintereventyret Femundløpet på sin måte.

  Femundløpet er også 30 år. I den forbindelse skal Arbeidets Rett spille inn et program med aktuelle gjester som sendes Femundløpshelgen. Søndag kveld under Femundløpet er det også grunn til å følge med på Retten.no.

  – Da begynner det virkelig å dra seg til i F650-løpet, og F450 er muligens i mål. Da kan du se et høyaktuelt studioprogram på Retten.no, som både ser litt bakover i årets løp, men også fremover mot målgang, sier Søberg.

  Femundløpet, start i Kjerkgata. 1. februar ser du starten direkte på Retten.no

  Femundløpet, start i Kjerkgata. 1. februar ser du starten direkte på Retten.no Foto:

  Send inn tekst og bilder «

  Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

  Artikkeltags