Heståsbetbua er neste

HESTÅSBETBUA: Statskog var på befaring og her jobber f.h. Helge Sundberg og Kåre Tørres. Jeg er imponert over det dere har klart i dag, sier Geir Wagnild i Statskog som første dagen på jobb.                                                                             Alle foto: Ole Annar Krogh

HESTÅSBETBUA: Statskog var på befaring og her jobber f.h. Helge Sundberg og Kåre Tørres. Jeg er imponert over det dere har klart i dag, sier Geir Wagnild i Statskog som første dagen på jobb. Alle foto: Ole Annar Krogh

Artikkelen er over 3 år gammel

Heståsbetbua er neste prosjekt for Statskog. Nå blir også den reddet, sier Geir Wagnild som har flere av buer Statskog vil redde på sin liste.

DEL

- Statskog overtok eiendommen Femundsmarka

fra Røros Kobberverk i 1936. Med i handelen fulgte alle bygningene som ble satt opp i forbindelse med kobberverkets skogsdrifter og fløting. Statskog sitt ansvar er å følge med på våre eiendommer, også de om lag 20 åpne buene som ligger her. Derfor reiser vi inn nå på våren og lager tilstandsrapporter for de enkelte bygningene som grunnlag for budsjettering for neste år.

Derfor denne lange turen inn i denne fantastiske villmarka nå. Det er så mange slike fritids buer som kan brukes gratis for fjellvandre som trengs å reddes, sier Wagnild .

Heståsbetbua

- Denne bua ble satt på en plass der tømmerhoggerene holdt til i tidligere tider. Nå blir den restaurert ved hjelp av penger fra oss og satt i stand. Det er både jorda i gulvet og på taket som må tas vekk og få løftet opp bua fra bakken som er det store. Nå er jeg kjempeglad for at vi i Statskog har funnet penger til dette arbeidet og som vi berømmer Røros Bygdervice med for innsatsen de gjør for oss. Uten disse gutta hadde det ikke gått. Jeg vet at bygdefolket setter pris på dette , sier Wagnild.

Utleiehytter

- Dette er ei av alle våre tre buer har vi for utleie. Dette er en av de og blir utleid også til elgjakta. En av disse tre utleibuene leier du av Langen Gjestegård og den bua heter Røsanden, sier Wagnild uten å røpe sin tittel i Statskog.

Wagnild liker jobben

På den 9 timer lange turen inn til flere buer i ødemarka han har ansvar for å etterse blir han konfrontert om hvilken flott jobb han har.

- Det har jeg, fordi dette er livet mitt, sier han. Slike prosjekter langt inne i marka krever god lokalkunnskap og planlegging. Uten disse gutta i Røros Bygdeservice med Kåre Tørres og Helge Sundberg hadde det blitt vanskelig. At vi klarer å ta vare på disse buene er jeg veldig glad for. Her ligger det helt unike turmuligheter som koster bare deg å meg å gå dit. Jeg håper flere familier med barn også kommer, Slik rekrutteres fjellvandrere, sier Wagnild.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken