To menn og en gutt druknet under kanoferie i Femundsmarka

Tre danske statsborgere er funnet omkommet under en leteaksjon i Femundsmarka torsdag kveld.

Tre danske statsborgere er funnet omkommet under en leteaksjon i Femundsmarka torsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

To menn og en seks år gammel gutt er bekreftet omkommet etter en kanotur på innsjøen Rogen i grensetraktene mellom Sverige og Norge.

Svensk politi og et Sea King redningshelikopter har torsdag søkt etter tre personer ved Rogen på svensk side i Femundsmarka. Det melder Nea Radio på nett.

Letingen har vært ledet av politiet i Østersund og politiet i Sør-Trøndelag.

Operasjonsleder Berit Sjømæling Hovin bekreftet til Nea Radio torsdag kveld at tre personer er funnet omkommet.

De omkomne er danske statsborgere. De er funnet omkommet i vannet under en leteaksjon på svensk side i Femundsmarka.

Far og sønn

Svensk politi opplyser natt til fredag at den seks år gamle gutten er sønnen til en av de to mennene. Svensk politi opplyser at de to voksne er middelaldrende menn.

De hadde leid en kano ved Rogen sør for Funäsdalen. De leide kanoen forrige tirsdag og skulle levere den tilbake sist onsdag.

Det ble satt i gang en større leteaksjon etter at de ikke ga lyd fra seg til familiene i Danmark og heller ikke leverte kanoen tilbake til avtalt tid.

Svensk politihelikopter, Sea King redningshelikopter, sivilt helikopter, politi, politihunder og fjellredningsmenn har deltatt i søket etter de tre.

Funnet døde i vannet torsdag kveld

Kanoen ble funnet kantret i vannet ved 19.30-tiden torsdag av et redningshelikopter på svensk side av grensa. Like etterpå ble alle de tre funnet døde i vannet, skriver politiet i Østersund i en pressemelding.

De omkomne ble hentet ut fra området klokken 20.50 av det norske Sea King-helikopteret, opplyser redningsleder Jan Lillebø ved HRS.

Det er ikke mistanke om at det er skjedd noe kriminelt. Dansk politi har varslet de pårørende.

Farlig i dårlig vær

Rogen er en stor innsjø der den største delen ligger på svensk side av grensen. På norsk side strekker sjøen seg inn i både Røros og Engerdal kommuner.

Nettsiden Grenselandet som er et informasjonsprosjekt for til sammen ni vernede naturområder, betegner kanopadling som en fin måte å ta seg fram gjennom Rogens naturreservat om sommeren på, men kommer også med en advarsel:

– Det lunefulle været kan raskt forvandle den store innsjøen Rogen til et livsfarlig padlevann, skriver informasjonssiden.

Dårlig vær

Innsjøen er på hele 35 kvadratkilometer og beskrives som både vanskelig tilgjengelig og spennende, med utallige viker og øyer. Men det kan blåse opp raskt og uten forvarsel.

Det har vært dårlig vær i området det siste døgnet med regn og kveldstemperatur på bare rundt fem grader.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken