Mari sin film er nå "shortlistet" og nærmer seg endelig Oscar-nominasjon

Artikkelen er over 2 år gammel

I sommer ble Mari Bakke Riise (34) fra Tynset sin kortfilm «Kayayo» kvalifisert til Oscar-nominasjon. Tirsdag kveld kom nyheten om at filmen er «shortlistet» til prisen.

DEL

At filmen er «shortlistet» innebærer at den nå er én av ti som kjemper om å være de fem nominerte i kategorien «dokumentar kortfilm» ved selve prisutdelingen.

Mari Bakke Riise fra Tynset er regissøren bak filmen som allerede har rukket å bli en svært prisbelønt kortfilm. I sommer vant den blant annet førsteprisen under Palm Springs International Fest i USA, som er verdens største kortfilmfestival.

Filmen handler om åtte år gamle Bamunu som er en av 10.000 unge jenter i Ghana som arbeider som kayayeier – levende handlekurver for handlende damer på markedene. En jobb som både er tung og dårlig betalt.

Med seg på prosjektet har Mari også hatt hjelp fra flere nordøsterdøler. Filip Eidsvåg fra Tynset har skrevet musikken og har hatt med seg sin bror Aleksander til å spille den inn. Arnhild Jordet, opprinnelig fra Vingelsåsen har laget filmplakaten.

De endelige nominasjonene for Oscar-utdelingen offentliggjøres ifølge Aftenposten 23. januar 2018. Hos Aftenposten ligger også filmen ute i sin helhet, men da som en serie i fire kortere deler.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags