Mammas drøm

TRE GENERASJONER: Mødre og døtre - f.v: Gunnhild, Anne Margrete og Mali, med Snorre og Iver.

TRE GENERASJONER: Mødre og døtre - f.v: Gunnhild, Anne Margrete og Mali, med Snorre og Iver.

Artikkelen er over 3 år gammel

Mali Finborud Nøren laget film om mamma Gunnhild sin drøm. Nå vises den på Tynset kino fredag, og settes opp på Røros senere.

DEL

Mor Gunnhild har drømt om å utøve kunsthåndverket sitt i 40 år. Da Mali tok opp kameraet for å undersøke morens liv, startet en 10 år lang reise som avdekker livets bevisste og ubevisste valg. På en ærlig og tilforlatelig måte tar regissør Mali Finborud Nøren oss med inn i en fortelling om det å ha en livsdrøm og jakten på hva som er et godt liv. I «Mammas drøm» møter vi livet sånn det blir, langt fra en perfekt fasade.

De vanlige damene

Når det lages film om kvinner er det ofte de ekstraordinære og banebrytende kvinnene vi møter. Nå får vi se historien til en av de «vanlige» damene, mødrene og bestemødrene som stille gjør sitt beste hver eneste dag. Dette err en hyllest til de helt ordinære kvinnene som alltid har vært der og hjulpet fram ektefeller, sønner og døtre.

Regissøren har en egen evne til å skildre de vanlige menneskers liv og de livsvalg de har gjort. I filmen «Uteliggerens sang» fra 2010 skildrer hun på en naken, brutal og humoristisk måte Charlie, Kent og Clas - tre unge rusavhengige menn med et ønske om å fullføre sin store drøm; å spille inn plate. I filmen «Memento Mori» fra 2008 følger hun Hans Petter (66) som har uhelbredelig kreft, og hvordan han velger å bruke den siste tiden før han skal dø.

Paneldebatt

Etter filmforestillingen i Tynset kino fredag inviteres det til paneldebatt. Der tar man for seg temaene: Det perfekte/uperfekte livet, kvinneliv og kvinners muligheter, drømmer og hindringer, personlige fortellinger og hvordan de kan være universelle.

Debattleder er Siri Wieberg Klausen, og i panelet sitter Reidun Røe, Sigrid M. Jansen, Nils P. Hagen, Hilde Johanne Aafoss og Mali Finborud Nøren.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags