Ja til mere Kongens Nei

Skuespillerne Anders Baasmo Christiansen (t.v.) og Jesper Chrsitiansen fra Danmark spiller h.h.v. kronprins Olav og kong Haakon i filmen "Kongens nei".
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Skuespillerne Anders Baasmo Christiansen (t.v.) og Jesper Chrsitiansen fra Danmark spiller h.h.v. kronprins Olav og kong Haakon i filmen "Kongens nei". Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kinoen setter opp ekstraforestillinger.

DEL

- Til nå har Kongens nei blitt sett av 1446 publikummere på Tynset kino, og er den mest besøkte filmen så langt i 2016, melder kinosjef Bente Linjordet.

Grunnet overveldende stor interesse for denne filmen har de bestemt seg for å sette opp to ekstraforestillinger i oktober, da flere synes det er alt for lenge å vente til neste måned.

- Ekstraforestillingene i oktober blir lørdag 22.10 og lørdag 29.10, melder Linjordet.

Kongens Nei handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden.


Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flukt. De bestemmer seg for å skille lag uten å vite om de noensinne vil se hverandre igjen. Kronprinsesse Märtha reiser med barna til Sverige, mens kong Haakon og kronprins Olav blir igjen i Norge for å fortsette kampen.


Etter tre døgns desperat flukt, fatter kong Haakon sin endelige beslutning. Han nekter å kapitulere selv om dette kan koste både ham selv, hans familie, og mange uskyldige nordmenn livet.

Kong Haakon og kronprins Olav spilles av Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags