Finnmarksløpet stoppes

Petter Jahnsen lå lenge an til å kjempe i toppen av Finnmarksløpet før han brøt torsdag. Nå er Finnmarksløpet stoppet på grunn av restriksjonene ved coronautbruddet.

Petter Jahnsen lå lenge an til å kjempe i toppen av Finnmarksløpet før han brøt torsdag. Nå er Finnmarksløpet stoppet på grunn av restriksjonene ved coronautbruddet. Foto:

På bakgrunn av helsemyndighetenes føringer i den vanskelige koronasituasjonen ber Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité om at all idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning. Det gjelder også Finnmarksløpet.

DEL

På hjemmesiden til Finnmarksløpet uttaler idrettspresident Berit Kjøll om at innspurten av Finnmarksløpets Fl1200 stoppes.
– Denne avgjørelsen får dessverre store konsekvenser for idrettsaktiviteten i våre 11.000 idrettslag over hele landet. Men vi er beredt til å ta føringene som kommer fra norske helsemyndigheter på største alvor og vi vil gjøre de tiltakene som er nødvendig for å hindre smittespredning i samfunnet, sier Kjøll.

– Vi må følge avgjørelsen til Norges Idrettsforbund. Det er ingen andre alternativer for oss enn å stoppe løpet, sier daglig leder i Finnmarksløpet, Svanhild Pedersen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken