KM mellomdistanse og KM stafett ble arrangert av Byåsen i Bymarka i Trondheim denne helga. 221 løpere var påmeldt.

Tynsetgutten Marius Lærum Hagen løp inn til bronsemedalje i H15-16. Klassen hadde stor deltakelse og to av landets beste 16 åringer, var også med. Marius løp 2,4 km på 24.51.

– Jeg startet med å nøle litt til første og andre post, men så fikk jeg flyt i løpet mitt, og resten gikk veldig bra. Det var en morsom løype vi løp. Den varierte mellom tett skog, trøndermyrer og furuskog. Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen av løpet mitt.

– Hva skal du delta på videre i høst?

– Jeg skal løpe Tour de Trondheim, Nord-Østerdalsmesterskapet og Blodslitet. I tillegg skal jeg være med Sør- Trøndelag orienteringskrets til Østersund hvor jeg skal delta både individuelt og på stafett.

Gull til veteranene

Det ble to gull til veteranene i KM mellomdistanse. Rørosingene Petter Gullikstad og Helge Sundberg vant henholdsvis H60 og H65.

Petter Gullikstad løp 3,3 km på 44.33. Helge Sundberg løp 3,0 km på 38.43. Veteranene fra Røros løp også inn til KMgull i stafett i H180.

Hans Arild Skjevdal vekslet som tredje lag på første etappe, Helge Sundberg løp laget opp en plass på andre etappe og Petter Gullikstad løp laget inn til seier på tredje etappe.

Flere resultater:

H35: 3. Øyvind Aunøien OK Fjell

H50: 6. Hans Arild Skjevdal Røros

H55: 9. Jon Inge Breen Ålen

D55: Britt Laila Nilsgård Røros

B-åpen 17-: 2. Magnhild Asheim Hennum OK Fjell