Du kan fiske et helt år for 750 kroner i deler av nydelige Femundsmarka med både storørret, grove gjedder og bitevillig harr på menyen.

Eller du kan betale 500 kroner for et enkelt dagskort i elva Holla i Tufsingdalen, med de fleste innlandsfiskearter på menyen. Det er Vinterleden Fjellgård som byr på dette kortet.

To døgn for 50 kroner

Eventuelt kan du betale 70 kroner for et døgnkort noen få kilometer vest for Holla, i nær hele Nørdalen inkludert Narsjøen.

For 50 kroner byr for eksempel Aursund fjellstyre i Røros på fiske i to døgn.

Prisene er hentet fra iNatur's side for innlandsfiske.

Nytt prisnivå

Bent Ramberg ved Vinterleden Fjellgård forteller at de nå sjekker om det er et marked for eksklusivt fiske med døgnkortprisen til 500 kroner.

– Prisen er satt og vi undersøker med dette om det er et marked som vil ha det. Dette er eksklusivt fluefiske på østsiden av elva Holla, sier Ramberg.

Vinterleden Fjellgård har brukt ressurser på å kartlegge kvaliteten på fisket i området.

– Vi har hatt fiskeforvaltere hos oss. De har overlevert en rapport vi styrer etter. Det gjelder blant annet hvor mye fisk en kan ta ut, sier Ramberg.

De ser for seg at fiskekortene kan inngå i pakker som også inkluderer overnatting på fjellgården i framtiden.

Vinterleden Fjellgård selger også fiskekort for lavere summer enn 500 kroner døgnet.

Fluefiske

Det er tradisjonelt områder forbeholdt fluefiske som har hatt de høyeste prisene på døgnkort i vår region.

I vår region ligger et av landets mest populære strekninger for tørrfluefiske, kalt «Skrukka». Det er et område i elva Vangrøfta i Dalsbygda.

Døgnprisen her ligger på 220 kroner.

Glomma

Kvennan Fly Fishing har jobbet over mange år for å bli en velrenommert fluefiskedestinasjon. De har spesielt henvendt seg til et utenlandsmarked som etterspør gode fiskeplasser etter harr.

Også her er kortprisen 220 kroner døgnet.

Høyere kortpriser går svært ofte hånd i hånd med få fiskere i området til samme tid, og reguleringer i uttak.

Laks i Haltdalen

Til sammenligning koster et døgnkort med laksefiske i Gaula 400 kroner.

Nytt av året for laksefiske i Gaula er kjøp av Gaulakortet. Kortet er et registreringskort alle som skal fiske i Gaula 2022 må løse før fiske starter. Man betaler dette kortet kun én gang per år og kortet er gyldig hele sesongen 2022. Inntektene fra Gaulakortet går til forvaltning og drift av vassdraget. Pris for Gaulakortet er 200 kroner.

Mistra

Mistra i Rendalen er kjent for sine store ørreter som går opp fra Storsjøen. For å jakte på disse må du ut med 150 kroner døgnet, ifølge iNaturs hjemmeside.