111000 passasjerer i første kvartal

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

På NSB Regiontog på Rørosbanen var det 4,5 prosent flere kunder de fire første månedene i 2015, sammenlignet med samme periode i 2014.

Totalt er det registrert 111 000 passasjerer mellom Hamar og Røros i perioden.

5,2 prosent nasjonalt

NSBs persontog hadde 1,1 million flere reiser i Norge i årets fire første måneder, en økning på 5,2 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Totalt ble det registrert 22,3 millioner reiser.

Flere reisende gir økte inntekter i persontogvirksomheten. Driftsresultat ble på 292 millioner kroner, mot 166 millioner kroner i fjor.

-Spesielt gledelig er det at kundene våre har respondert positivt på vårt økte togtilbud på Sørlandsbanen og forlengelsen av lokaltogene i Trøndelag til Melhus (Lundamo), sier leder for NSB Persontog, Tom Ingulstad.

Økt fra Værnes

Flere benytter seg av togtilbudet til og fra Værnes. Antall reiser har økt med 6 prosent når en sammenlikner de fire første månedene av 2015 med tilsvarende periode i 2014. Den prosentvise veksten er størst fra/til stasjoner som ligger sør for Værnes.

I de fire første månedene av 2015 var det om lag 3,700 reiser mellom stasjonene sør for Trondheim og Værnes. I 2014 var det praktisk talt ingen, fordi det ikke fantes et direkte togtilbud mellom Lundamo, Kvål, Ler, Melhus og Heimdal til Værnes.

-14. desember 2014 var en stor dag for Trønderbanen og Trøndelag, sier strekningsansvarlig i NSB Trønderbanen, Asle Nordbotten.

-Aldri før har vi fått gitt et så godt tilbud til og fra flyplassen fra lokalstasjonene sør for Trondheim. Og det ser vi av reisetallene at folk setter pris på! Allerede fra de første dagene etter ruteendringen hadde vi passasjerer, som strålte, da de informerte at de skulle til Værnes. Siden har det stadig blitt flere, og vi synes det stor stas at det såkalte «flytoget» på Trønderbanen stadig blir mer og mer populært, sier Nordbotten.

Artikkeltags