Gå til sidens hovedinnhold

Forventning i lufta

UKM fylkesfinalen er i gang

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er på Os det skjer.

UKM-ere, noen erfarne, noen helt nye i gamet, prøvde å finne seg til rette med soveposer og sekker og det som hører med på Os i går kveld.

Les også – Vi er i rute til UKM   Fylkes-UKM til Os

Ved innsjekkingen var det hektisk. Kunstnerspirer og musikere og andre typer utøvere, foreldre, dugnadshjelp og  søsken til deltakerne i firsprang rundt i gangen. Noen selvsikre, andre søkende.

Bildeserie

Se bildene fra UKM

 

UKM-mønstringen er stor og betyr helt sikkert sikkert på mange logistikkutfordringer.Med natta til hjelp på sovesalene og workshops lørdag formiddag, får deltakerne sjansen til å finne  hverandre, med 22 workshops å velge i, finner de attpåtil likesinnede. Om det blir lange eller flyktige vennskap betyr ikke så mye. Det er der og da som teller.

Men på sikt kan slike vennskape på tvers av kommunegrensene i fylket, være en bit i puslespillet med  å bygge eget nettverk. Særlig for de som tar sikte på en vei i den usikre kunstens tjeneste.

Så er det bare å huske at alle som en har et ansvar for å gjøre fylkesmønstringen vellykket for alle og enhver!

Det er stappfullt program både i dag, lørdag, og i morgen. Alle i hele regionen er velkomne som publikummere til konserter, utstilling og visninger på flere arenaer.

Mange er i sving for å få hele arrangementet til å gå i hop. Bygdekvinnelaget i Os står for frokosten for alle deltakerne både lørdag og søndag.

- Vi var oppe klokka fem i dag og ordnet til, forteller Sigrid Meli i bygdekvinnelaget lørdag morgen.

- De er helt overveldet og sier de har fått en slik frokost de aldri har opplevd på UKM før. De får egg og bacon, speilegg og eggerøre og alt som hører til.

Biola, mjølk, grovt brød og grønnsaker og frokost slik bygdekvinner kan.

- De sier det er rene hotellfrokosten. Det er artig at ungdommene setter pris på det også. Mye trivelig ungdom, roser Meli.

I dag klokka ett er det Forestilling ”K”

To timer senere er det Vernissage og åpning av utstilling.

Lørdag ettermiddag, klokka halv seks, er det gratis inngang på storslagen kirkekonsert med både lokale og tilreisende deltakere.

Lørdag kveld er det forestilling ”U” som avløses av det som kalles "Os On Fire" klokka halv ti i kveld.

Søndag klokka ti er det Forestilling ”A” med husbandet “Funky Fjellfolk”

Klokka to er det avslutningsarrangement i utstillinga, mens det er avlslutningsforestilling "Drømmeforestilling" en time etterpå. 

   Alt duket for megamønstringer

Kommentarer til denne saken