Gå til sidens hovedinnhold

Mye ros for UKM-arrangement

Artikkelen er over 6 år gammel

En sliten Jo Ryen, teknisk ansvarlig for UKM-mønstringen i Os sist helg, hadde bare fått positive tilbakemeldinger på avviklingen, da Retten snakket med han mandag formiddag.


Det vanket mye ros for det fine og varierte programmet.
Kulturmønstringene er ikke noe mesterskap der det kåres vinnere. Poenget med mønstringene er at ungdom skal få utøve kunst og kultur, få være kreative, ta initiativ og ansvar for seg selv og for andre. Noen av de dyktigste utøverne innen de forskjellige sjangrene blir belønnet med en plass til Landsfinalen i Trondheim.

Bildeserie

UKM-bilder fra Os

 

Ungdommen

De som spilte slagverk, perkusjonistene, var kjempefornøyde med bjøllespillingworkshop på Os IDs fabrikk. «Pool Party» med bading og diskotek, DJ, røykmaskin og diskokuler, ble en kjempeopplevelse for deltakerne.
- Var du «Os on Fire» forresten, det skulle du vært. Og Husbandet, «Funky Fjellfolk», jeg har fått flotte tilbakemeldinger, tenk deg å være i tenårene og få mulighet til å stå på scenen med det bandet.
- 302 ungdommer overnattet på klasserommene, vet du, det var verken hærverk eller bråk, bar blide og høflige ungdom, å få ta del i den gode stemningen og den sosiale siden av arrangementet, Ryen roser de unge, som overnattet i klasserommene, opp i skyene.

Ett års arbeid

- Den desidert største riggen noensinne i Os, forestillingene var fullsatt, på den siste var det 600 i Oshallen, oppsummerte en ganske så sigen Ryen dagen derpå. Etter en heftig uke hadde han ikke noen planer om å gjøre mere - enn je absolutt må.
Det er ikke den siste uke det viktigste arbeidet med fylkesmønstringen for Ungdommens Kulturmønstring Hedmark er lagt ned. Ryen som har hatt det tekniske ansvaret har samarbeidet tett med Karoline Amb det siste året. Amb er kunstnerisk ansvarlig i Turnéorganisasjonen for UKM i Hedmark.
- Hver gang vi skulle møtes kom Karoline hit, vanligvis er det motsatt. UKM-organisasjonen i Hedmark har vært helt enestående.

Dugnad

- Og det har vært en stor dugnadsinnsats, som vi har vært helt avhengige av. Det er et imponerende hvilken innsats enkelte i lokalsamfunnet har lagt ned. Og hva lag og foreninger, mot en liten godtgjørelse, har bidratt med.
Bygdekvinnelaget smurte bagetter på løpende bånd og holdt huset rent. Og mannskoret, som på eget initiativ satte i gang med drenering og grusingen av den bløte plassen der utendørsshowet «Os On Fire» gikk av stabelen lørdagskvelden, Det var ingen som spurte dem om å gjøre det, det var rørende, - jeg får en tåre i aukroken bare jeg snakker om det. - Arrangørene hadde aldri vært borti noe lignende.
Sist, men ikke minst, ungdommene selv. De har lagt ned en formidabel innsats på nær sagt alle områder. De har vært arrangører, scenearbeidere, nettredaksjon, filmet arrangementene, montert kunstutstillingen og mye mere.

Kommentarer til denne saken