Publikum reiste seg umiddelbart etter siste tone, og trampeklappen ville ingen enda ta da Trond Brovold hadde loset sine sangere og musikervenner gjennom premieren på Som perler på en snor i Tronsalen på Nord-Østerdal videregående skole søndag kveld.

Bildeserie

Som perler på en snor

Se bildeserie fra premieren:

Musikalforestillingen gikk for en fullsatt premieresal, og det er forestillinger både mandag, tirsdag, onsdag og torsdag i påskeuka.

De åtte sangerne og et orkester på tolv musikere presenterte 28 melodier fra ti musikaler.

– Jeg kunne hørt hele konserten én gang til, med en eneste gang, lød en av kommentarene fra damene på første rad da premieren var over.

Retten spådde gåsehud og utrygt for nedbør fra øyekroken etter å ha sniktittet på øvelsene lørdag.

Vi spår gåsehud 

Ensemblet mer enn innfridde.

Orkesteret startet konserten fra ei røyklagt scene med Overture fra Phantom of the Opera, før tre av de kvinnelige solistene, May-Britt Mitrovic, Siri Beate Fossum og Jeanette Krommen entret scenen og sang Make him mine fra The Witches of Eastwick.

Deretter kom de som perler på en snor, både solistene og klassikerne. Jeanette Krommen sang I feel pretty fra West Side Story, Marianne Pentha og May-Britt Mitrovic kom med Aquarius fra Hair - og den satt som et skudd.

Krommen fikk så selskap av Lars Eggen i All I ask of you fra Phantom of The Opera, før Siri Beate Fossum sang The Miller's son fra A Little Night Music i norsk versjon - med en ordrik tekst som innbyr til tungegymnastikk.

De åtte solistene dirigent Trond Brovold hadde plukket ut blant folk han har arbeidet med opp gjennom årene, er glitrende representanter for den musikalske fjellregionen, og det samme er unge og litt mer voksne orkestermusikere.

Dette er sangerne: Marianne Pentha fra Os, Siri Beate Fossum fra Kvikne, Jeanette Krommen - trønder som jobber som lektor ved Nord-Østerdal videregående skole, May-Britt Mitrovic fra Vingelen, Andreas Moen Nohr fra Vingelen, Lars Eggen fra Tylldalen - og de to småperlene Gøril Estengård Fossum og Hedda Bekken fra Kvikne.

Orkesteret består av Eva Holm Foosnæs på flygel, Steinar Brekken på tangenter, Magnar Torkildsen på syntheziser, Simen Nyhus på saksofon og klarinett, Magne Erik Røe på trombone, Guro Nyhus på horn, Ellen Brekken på bass, Terje Follien på slagverk, Tor Volden på gitar, Johnny Bjerknes på perkusjon, Jon-Erik Gjelten på trompet og Ranveig Ødegård på fløyte.

Lyden er det Pål Terje Antonsen som står for, mens Erlend Kalbækken sørger for lyset. Noter og arrangement er ved Steinar Brekken, og plakat og program har Kai Findahl laget. Tekniker er Øyvind Kalbækken, og Teater i Fjellregionen (ttrafo) er teaterkonsulent.

May Torill Rusten har sørget for enkle og tilgjengelige kostymer på en stumtjener på scenen, og dermed får også melodiene et visuelt uttrykk av musikal.

– I mange år har jeg gått med tanken om å stte opp en konsert med mange av de hundrevis av musikere og sangere jeg har møtt i kulturlivet i Nord-Østerdalen, lyder Trond Brovolds egne ord.

Han sier han har hatt gleden av å se mange av dem som startet sin musikalske hverdag i skolekorps og kulturskole blomstre inn i nasjonal og internasjonal berømmelse.

Unge, nye talenter

Etter en rørende Memory fra Cats, med May-Britt Mitrovic, og Stars fra Les Misérables med Andreas Moen Nohr, var det klart for en forrykende She Devil fra den norske musikalen Which Witch, med Lars Eggen og Jeanette Krommen som et regelrett fyrverkeri.

Etter hvert kom de puruge sjarmtrollene Gøril Estensgård Fossum og Hedda Bekken på scenen med stoff fra Les Misérables og fra Annie.

Første avdeling ble avsluttet med Siri Beate Fossum og Marianne Pentha i takløftende flymodus med Defying Gravity fra Wicked.

Andreavdelingen var også spekket med klassikere, blant annet stoff fra Evita, Hair, Phantom of the Opera, Anne Get Your Gun, Jesus Christ Superstar, Cats, Les Misérables og Sound of Music.

De voksne kvinnene sang White Boys fra Hair så hele salen svingte, før ungjentene fra Kvikne tok over og og kranglet på småjenters vis om hvem som gjør tingene best i Anything you can do fra Annie Get Your Gun

Quartet fra Chess med Siri Beate Fossum, Marianne Pentha, Lars Eggen og Andreas Moen Nohr var fjellstø og artig på samme tid, og da Lars Eggen sang Anthem fra samme musikal, kom jubelrop fra salen.

Da Jeanette Krommen sang Gabriells Sång fra Så som i himmelen, var det også trampeklapp.

Bandet fikk vist virkelig seg fram i Master og the House fra Les Misérables. Avslutningsnummeret var One Day More, et fellesnummer fra Les Misérables, og den var ensemblet plent nødt til å ta som ekstranummer før de drøyt 180 tilhørerne ville gå hjem.

De som vil sikre seg plass på det som må være en av de virkelige store musikk-hendelsene med flinke folk fra Fjellregionen, bør ile til billettlukene i påsken.