(Avisa Oslo) «Politiet får mange hyggelige hilsener fra publikum for sin håndtering av hendelsen på Bislett på tirsdag. I dag ble det levert en blomsterbukett fra en Osloborger i resepsjonen som en takk for innsatsen. I utrykningsenhetens lokaler bugner det nå av blomster», står det i Facebook-innlegget til Oslo politidistrikt fredag 12. november.

Tirsdag morgen 9. november ble Rustam Louis Foss (33) skutt og drept av politiet etter at han først truet tilfeldige mennesker på gata på Bislett i Oslo med kniv, før han gikk til angrep på politiet.

– Alle er sjokkerte – dette var helt uventet

Oslo politidistrikts Facebook-innlegg har fått over fire tusen likerklikk, og nærmere 400 kommentarer. De fleste kommentarene er positive, og hyller politiets innsats under hendelsen på Bislett.

«Tusen takk for innsatsen dere gjør for å holde oss trygge!» skriver en. «Vel fortjent, hendelsen ble håndtert bra tatt omstendighetene i betraktning», skriver en annen.

Men flere reagerer også på det de anser som et «upassende skrytebilde».

– Småkvalm

– Jeg syns det er et ganske stygt bilde, forteller Lill Nordal Kjølholt til Avisa Oslo, og legger til:

– Det er virkelig upassende, og jeg får en vond smak i munnen. At det (drapet, red.anm.) skjedde får være én ting, men å sitte der og nesten skryte av det ...

Hun mener at bildet framstår som om politiets reaksjon på stedet er «et hakk i beltet for politiet»:

– Det er nettopp en person som har dødd. Det var noens sønn, bror og bestevenn. Han var et menneske. Og så sitter de der henslengt med masse blomster. Da jeg så bildet ble jeg nesten småkvalm, forteller hun.

Rustam (33) ble skutt og drept på Bislett: - Klandrer meg selv for at det endte slik

Osloboer Tordis Lauvdal er enig om at bildet er uheldig.

– Politiet burde ikke snakke om at dette var en bra håndtering av situasjonen når en person er død, kommenterer hun til Avisa Oslo.

Elin Skretteberg Sønderland mener at det hele «er en merkelig måte å fremme politiets arbeid på»:

– Jeg reagerte litt på at politiet velger å gå ut med en sånn heltedåd når det hele hadde et tragisk utfall. Jeg kan ikke uttale meg om hva som er godt politiarbeid og ikke, men dette viser en mangel på empati. Det var et menneske som døde, og jeg reagerer på de smilende politifolkene på bildet med blomster rundt. De burde vært mer varsomme, forteller hun.

Innlegget har også nådd ut forbi Oslos grenser. Marianne Haugland Hansen fra Hadeland forteller at hun blir provosert.

– Jeg kjenner jeg blir provosert når jeg ser at politiet legger ut to smilende politifolk med blomster. Det synes jeg de burde holde seg for gode til. Dette var en psykisk syk mann, og han hadde en familie, han også, sier hun til Avisa Oslo.

Politiet beklager

Siv Meisingset er kommunikasjonssjef for Oslo politidistrikt.

Hun forteller at intensjonen bak sosiale medier-posten var å vise Oslo-folkets engasjement:

– Vi ble rørt av at folk kom i ens ærend til publikumsinngangen for å levere blomsterbuketter for å uttrykke sin støtte til politiet. Vi har fått masse blomster, og støttende e-poster og meldinger. Å vise fram dette var vår intensjon med Facebook-innlegget, presiserer hun.

Kommunikasjonssjefen forteller at selv om det i hovedsak har kommet inn positive reaksjoner, så har de i ettertid også fått med seg noen negative tilbakemeldinger.

Hun omtaler det som forståelig.

– Det er beklagelig at det ble oppfattet på denne måten. Politiet har også stått oppi en veldig vanskelig situasjon. Men det er selvfølgelig et tragisk utfall her, og vi beklager på det sterkeste om noen ble støtt av dette.

– Har dere tenkt å slette innlegget?

– Nei, det har jeg ikke vurdert nå. Det er overveldende positive reaksjoner.

Om mennene som er avbildet, forklarer hun at det er to som jobber i samme avdeling som de to patruljetjenestepersonene som var til stede under hendelsen på Bislett.