Glåma fortsetter å stige

FULL UNDERGANG, NULL UNDERGANG: Gang- og sykkelevegen under riksveg 3 ved Aukrustsenteret i Alvdal er ikke mulig å bruke.

FULL UNDERGANG, NULL UNDERGANG: Gang- og sykkelevegen under riksveg 3 ved Aukrustsenteret i Alvdal er ikke mulig å bruke. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I løpet av det siste døgnet har vårflommen kommet for fullt.

DEL

Varmt vær de siste dagene har satt fart på snøsmeltinga. Fra onsdag til torsdag hadde Glåma steget merkbart, og flere gardsveger og småveger sto under vann torsdag.

Yr.no forteller om jordskredfare på gult nivå på deler av Østlandet, Telemark og Trøndelag. På deler av Østlandet er flomfaren på oransje nivå.

– Med dagens prognoser ventes vannstand noe lavere enn i 2014, men på høyt oransje nivå, skriver yr.no.

– Glomma er nå på oransje nivå ned til Rånåsfoss og er jevnt stigende. Med dagens prognoser forventes Glomma ved Rånåsfoss å kulminere lørdag 12. mai på et høyt oransje nivå, heter det videre.

Yr.no oppfordrer folk til å følge med på utviklingen og meldingene om vær og flomfare.

– Hold deg unna elver/bekker med stor vannføring. Husk at elva du krysser i dag, kan være ganske mye større når du skal tilbake, lyder oppfordringen.

Det er meldt regn på fredag. På Tynset sier varselet at det kan komme opp mot 16 mm nedbør på formiddagen. Det er ventet regn på Røros også, men noe mindre enn på Tynset.

Lørdag skal det også regne litt, men betraktelig mindre enn på fredag, ifølge varselet. Det er også ventet at temperaturene vil synke litt.


Artikkeltags