Hver tredje asylmottaksplass ikke i bruk

RÅDE  20151203.
Røde Kors medarbeidere på ankomstmottaket i Råde. Torsdag var 198 av 1000 sengeplasser tatt. Generelt er det en stor nedgang av asylsøkere til Norge. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

RÅDE 20151203. Røde Kors medarbeidere på ankomstmottaket i Råde. Torsdag var 198 av 1000 sengeplasser tatt. Generelt er det en stor nedgang av asylsøkere til Norge. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

En tredel av plassene ved landets asylmottak – til sammen nesten 12.000 plasser – står tomme. Det koster trolig flere millioner kroner hver dag.

DEL

Oslo (NTB): De siste månedene har det kommet færre asylsøkere til Norge enn på nærmere 20 år. Det, sammen med innsatsen for å skaffe permanent bolig til dem som har fått opphold, fører til at mange mottaksplasser blir stående tomme. Per 20. juni var det nesten 12.000 ledige plasser på mottakene, både faste plasser og stykkprisplasser, skriver VG. Tallet inkluderer plasser ved mottakssentrene i Råde og Kirkenes.

Ønsker ikke flyktningmottak på hotellet 

Ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI) koster en gjennomsnittlig mottaksplass 110.000 kroner i året. Det gir en døgnpris på 301 kroner, og ganger man det med 12.000, ender man med drøyt 3,6 millioner kroner i døgnpris for de ubenyttede plassene.

- Bekymringene må også med  Søker om å bli ordinært asylmottak

– Vi må ha en viss beredskap. Samtidig må vi finne løsninger som er billigere for staten. Her må leverandørene og staten sette seg ned og finne en løsning, sier Tore Vaagen i Asylmottakenes interesseorganisasjon (DROF).

Plass til seksti  Anbefaler utsettelse

UDI sier det er vanskelig å forutsi hvordan situasjonen utvikler seg, men de har allerede besluttet å redusere kapasiteten. 4.700 plasser er sagt opp med virkning fra 31. juli og fram mot september, opplyser Christine Wilberg, som er direktør i region- og mottaksavdelingen. (©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken