Minnepris til organisasjonen Refugees Welcome

Refugees Welcome har fått pris. Bildet er fra organisasjonens arrangement på Tynset i november.

Refugees Welcome har fått pris. Bildet er fra organisasjonens arrangement på Tynset i november. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Annette Thommessens minnepris går i år til organisasjonen Refugees Welcome som startet som en liten gruppe på Facebook, men som endte opp med avdelinger over hele landet.

DEL

Oslo (NTB): Det startet i august i fjor med opprettelsen av den lille gruppen på sosiale medier og tok utgangspunkt i å dele informasjon om tilgang til lagerlokaler, organisering av vaktordninger og samarbeid om utdeling av klær, tepper og mat fra restauranter, kafeer og matvarebutikker i Oslo.

Initiativet resulterte raskt i over 80.000 medlemmer på Facebook, samt en rekke lokale avdelinger over store deler av landet.

– Refugees Welcome-nettverket har inspirert mennesker over hele landet til praktiske hjelpetiltak i en kaotisk ankomstfase, sier Ingrid Annette Thommessen i Annette Thommessens Minnefond.

Minnefondet deler også ut årets hederspris. I år tilfaller den lege Reidun Brunvatne som gjennom hele sitt yrkesliv har vist et sterkt engasjement for flyktninger og asylsøkeres psykiske helse, og fortsatt med dette etter at hun gikk av med pensjon.

Minneprisen ble delt ut første gang i 1996, og gis hvert år til personer, grupper av personer eller organisasjoner som har bidratt til å skape forståelse for asylsøkeres og flyktningers situasjon.

Artikkeltags