Sammen trener de, og ler seg sterke

VOKSENTRIMGJENGEN: Etter trener Mari Grønnerød (32) i lys blå genser ligger Unni Marie Lindbak (44), Vibeke Schjølberg (44), Hege Strickert (42), Maria Irene Haugen (30), Marna Finstad (59 år og en dag), Marte Henriksen (42), Ingrid Ødynn (45) og Gøril Bromstad (46).

VOKSENTRIMGJENGEN: Etter trener Mari Grønnerød (32) i lys blå genser ligger Unni Marie Lindbak (44), Vibeke Schjølberg (44), Hege Strickert (42), Maria Irene Haugen (30), Marna Finstad (59 år og en dag), Marte Henriksen (42), Ingrid Ødynn (45) og Gøril Bromstad (46). Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nå tilbyr turngruppa styrketrening igjen.

DEL

Voksentrimmen er styrketrening for både menn og kvinner. Det er turngruppa i Røros idrettslag som har tatt opp tråden med voksentrimmen igjen.

- Etter flere års pause var det flere som etterspurte den, forteller Mari Grønnerøe som trener gruppa. Det er særlig styrketrening som skal hjelpe oss til å holde kropp og sjel og hode friskt lenge, hevder ekspertene.

- Dette er et tilbud til begge kjønn og passer for alle. Det må du få frem, understreker Grønnerøe, som foreløpig bare har damer å trene med i hallen i Verket.

Så er du en mann eller kvinne på 18 år og oppover som har lyst til å øve på styrketrening uten apparater, så er det bare å sette av tirsdagskveldene mellom klokka åtte og ni.

Øvelser med egen kroppsvekt

Det er styrkeøvelser for hele kroppen, øvelser som alle kan gjøre uansett form, det er øvelser med egen kroppsvekt, sier Mari.

- I tillegg har vi litt balansetrening og utholdenhet. Og forhåpentligvis med masse humor.

- Dette tilbudet er et alternativ til de som ikke ønsker å gå i treningsstudio. Et skikkelig bredde- og lavterskeltilbud, sier hun.

Mange av øvelsene er nok kjent for de fleste, slik de var for Rettens utsendte.

Og på sikt er det øvelser en lett kan gjøre hjemme. Problemet er at det er vanskelig for folk flest å klare å motivere seg for å trene alene.

Oppfordrer mannfolk til å bli med

- Det var en av damene som hadde tenkt å ta med kaillen, men så var det ingen andre menn med og så ble det med det, sier Grønnerøe som karakteriserer seg selv som en stiv og stokk utrent håndballspiller med fødselspermisjon.

Mari er utdannet kroppsøvingslærer, har jobba på treningssenter og i fjor hadde hun sommerjobb på Rehaben.

Det var etter det at hun og mannen bestemte seg for å flytte til Røros. Nå har hun fødselspermisjon. En drøm av en tilflytter for Røros kommune.

Rimelig

Prisen per halvår er 750 kroner. Også må en ha være medlem i Røros idrettslag. Det koster 375 kroner per år for de mellom 18 og 60 år. De over 60 kan trekke fra en hundrelapp på det. Familie koster 650 kroner.
Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken